Kanada odobrila vakcinisanje dece od 12 godina, na osnovu ovih parametara doneli odluku

Kanadsko regulatorno telo za lekove danas je odobrilo primenu vakcine Pfajzer protiv korone za osobe koje imaju 12 i više godina.

Dva puta razmislite pre nego što spakujete kofere! Deset razloga zbog kojih nikako ne bi trebalo da emigrirate u Kanadu! (VIDEO)

Glavni medicinski savetnik u tom telu, dr. Suprija Šarma, potvrdio je da je ta vakcina odobrena za osobe starosti od 12 do 15 godina, preneo je AP.

Očekuje se i da američka administracija za hranu i lekove odobri vakcinu Pfajzer za mlade do naredne sedmice, kako bi mnogi bili vakcinisani do početka naredne školske godine.

Preliminarni rezultati Pfajzerove studije objavljeni krajem marta pokazali su da među 2.260 mladih vakcinisanih dobrovoljaca starosti između 12 i 15 godina nije bilo slučajeva korone, u poređenju sa 18 slučajeva bolesti u grupi adolescenata koji nisu dobili pravu vakcinu.

Vakcina Pfajzer prethodno je odobrena za osobe starije od 16 godine, podsetio je AP.

Kampanja vakcinacije u Kanadi je pojačana, a ta zemlja očekuje da ovog meseca dobije najmanje deset miliona vakcina. Do sada je više od 34 odsto Kanađana primilo bar jednu dozu vakcine.

Nastavi sa čitanjem

Izvor

Tanjug
Original Article