Kaloriferi TOP KFW za grejanje i hlađenje industrijskih hala

Topiz Kaloriferi

Osnovna delatnost preduzeća Topiz jeste proizvodnja: izmenjivači toplote, toplovodni i parni kaloriferi, freonski kondenzatori i isparivači za rashlade uređaje. Dugogodišnja tradicija uspešnog poslovanja koja datira od 1994. godine, kvalitetni i inovativni proizvodi, profesionalan odnos prema kupcima, doprineli su da steknemo poziciju uglednog poslovnog partnera na domaćem, ali i stranom tržištu.

Pored velikog broja objekata u Srbiji, naši proizvodi su našli svoje mesto u industrijskim pogonima u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Rusiji, Austriji, Nemačkoj… U našem timu trenutno se nalazi 18 vrhunskih stručnjaka i eksperata sa velikim iskustvom u oblasti industrijskog grejanja i hlađenja.

Kompanija Topiz je uspešno sprovela sistem upravljanja kvalitetom u skladu sa standardom ISO 9001:2015 što potvrđuje sertifikat međunarodne institucije “UDEM BALKANS”. Naša kompanija je, takođe, ponosni nosilac sertifikata “SME Excellent Serbia” u rangu malih i srednjih preduzeća, koji dodeljuju Privredna komora Srbije i bonitetna agencija COFACE.

U proizvodnom programu preduzeća Topiz Beograd nalaze se:
Izmenjivači toplote
Kaloriferi
Isparivači
Kondenzatori
Hladnjaci solarnih sistema
Izmenjivači za podne konvektore

Izmenjivači toplote

Izmenjivači toplote omogućavaju visoko efikasnu razmenu toplote, bilo da je u pitanju grejanje ili hlađenje. Naši izmenjivači toplote dostupni su u različitim dimenzijama koje se izrađuju u skladu sa projektnim zahtevima i potrebama kupaca. Sa ponosom ističemo da su Topiz izmenjivači toplote ispitani i sertifikovani od strane Instituta za nuklearne nauke Vinča, laboratorije za termotehniku.

U našoj ponudi nalaze se različiti tipovi izmenjivača toplote: kanalski grejači/hladnjaci, izmenjivači za klima komore, izmenjivači za podne konvektore, izmenjivač kao hladnjak solarnog kolektora za prevenciju stagnacije solarnog sistema, grejači za sušare, industrijske vazdušne zavese i drugi.

Kaloriferi

Toplovodni kaloriferi TOP KFW sa Cu-Al razmenjivačem toplote i aksijalnim ventilatorom imaju široku primenu prilikom ventilacije, grejanja i hlađenja industrijskih hala, skladišta, farmi pilića, radionica, hangara, trgovinskih objekata i sl. Pored standarnih kalorifera TOP KFW, u proizvodnom programu se takođe nalaze modeli TOP AGRO za grejanje farmi, TOP SAT pogodan za grejanje plastenika i staklenika, kao i TOP MOBIL prenosivi kalorifer namenjen za objekte koji se nalaze u fazi izgradnje.
Osim visokog učinka, Topiz kaloriferi prepoznatljivi su po laganoj konstrukciji, niskom nivou buke prilikom rada i jednostavnom održavanju. Kao grejni medij mogu se koristiti topla voda, vrela voda, ili para, dok je grajani medij svež, opticajni ili mešavina svežeg i opticajnog vazduha. Takođe, nudimo veliki izbor prateće opreme za kalorifere koja se može nadograditi u skladu sa željama kupca: filteri, konzolni nosači, mešne sekcije, protivkišne žaluzine, regulatori broja obrtaja ventilator, termostati…

Isparivači

Kompaktne konstrukcije i savremenog dizajna, Topiz isparivači se najčešće koriste u freonskim sistemima, tj. u rashladnim komorama u kojima se temperatura kreće od -25°C do +5°C. Izrađeni su od bakarnih cevi prečnika 14 mm i aluminijumskih lamela, s tim što su dostupni sa različitim brojem cevi i korakom lamela. Naši isparivači su prepoznatljivi po visokom stepenu iskorišćenja i pouzdanosti u radu.

Preduzeće Topiz može se pohvaliti uspešnom saradnjom sa velikim brojem renomiranih kompanija, među kojima se posebno ističu:

-Mercedes Benz, Düsseldorf
-Calzedonia, Subotica
-Metro Cash & Carry, Beograd
-Hotel Sheraton, Novi Sad
-Ušće Shopping Center, Beograd
-Merkator, Beograd
-Carlsberg, Čelarevo
-Radio-televizija Srbije, Beograd
-Aerodrom Nikola Tesla, Beograd
-Bambi, Požarevac
-Swisslion, Takovo
-Hemofarm, Vršac
-Coopertires, Kruševac
-Vojnomedicinska akademija, Beograd
-Fashion Park Outlet, Inđija
-Zastava oružje, Kragujevac
-Frikom, Beograd
-Tigar Tyres, Pirot
-Klinički centar Srbije
-LIDL
-Mozzart kladionice
-NIS
-McDonald’s
-Delhaize Serbia
-Societe Generale
-i mnogi drugi.