Junice stigle u 35 domaćinstava povratnika u Bosanskom Petrovcu

Junice stigle u 35 domaćinstava povratnika u Bosanskom Petrovcu

18. februar 2022.
Aktuelno, Region, Vesti

0 Views

Projekat ekonomskog osnaživanja povratnika u Bosanskom Petrovcu koji je sa oko 100.000 maraka sufinansirala Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu uspješno je okončan, a na adrese 35 domaćinstava u ovoj zapadnokrajiškoj opštini stigle su steone junice.

Potvrdio je to za „Glas Srpske“ direktor Centra za podršku povratnicima u Unsko-sanskom kantonu (USK) Nemanja Davidović naglasivši da je o svemu informisao direktora Uprave Arnoa Gujona.- Tek kada smo sjeli da napišemo izvještaj shvatili smo koliko su povjerenje ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i direktor Uprave Arno Gujon ukazali upravo nama. Podržali su naš pilot projekat i veoma sam ponosan na to. Novac bude i prođe, ali povjerenje je ono što ostaje i nadam se da će Centar i Uprava i u narednim godinama biti zajedno u misiji pomoći povratnicima – rekao je Davidović koji je i predsjedavajući Skupštine opštine Bosanski Petrovac. Dodao je da je na sastanku u Upravi bilo riječi i o nastavku projekta.

– Početkom marta znaćemo da li nastavljamo sa kupovinom junica i u kom obimu – rekao je Davidović zahvalivši institucijama Srbije na svesrdnoj pomoći.

Gujon je istakao da je detaljno pregledao završni izvještaj o projektu koji je Uprava sufinansirala na prošlogodišnjem konkursu sa više od šest miliona dinara.

– Izuzetno sam zadovoljan nivoom profesionalnosti i predanosti u radu Centra za podršku povratnicima na čelu sa Nemanjom Davidovićem koji je opravdao sva očekivanja ovog pilot projekta. Uprava će nastaviti da pruža svu neophodnu podršku Srbima u FBiH i da finansira samoodržive projekte u regionu – poručio je Gujon.

Izvor: Glas Srpske

Slične objaveGujon pozvao Srbe da neguju maternji jezik

21. februar 2022.Gujon: Srbi iz dijaspore nisu ni fašisti, ni ratni huškači

17. februar 2022.Demanti Uprave povodom teksta na sajtu Vojvođanskog Istraživačko – analitičkog centra – VOICE i Balkan insajta – Balkan insight

17. februar 2022.

Check AlsoPrijavljivanje za glasanje u inostranstvu do 12. marta

Povodom predstojećih izbora u Republici Srbiji, raspisanim za 3. april 2022.godine, prenosimo obaveštenje Ministarstva državne …

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)