Jelena Pitra: Miss Serboz 2001

Kao sto smo vec pisali Jelena Pitra je na tradicionalnom izboru za najlepsu Srpkinju Australije u organizaciji FK Srbija iz Melburna osvojila laskavu titulu i zvanje MIS SERBOZ 2001. Time je automatski stekla pravo da ucestvuje direktno u polufinalu na izboru za MIS YU koje ce odrzati 21. avgusta ove godine u Subotici. Ovo je prilika da je blize predstavimo nasim citaocima.
Rodjena u Melburnu 29. juna 1984. kao drugo dete Vase i Ljubice Pitre, Jelica je zajedno sa godinu dana starijom sestrom Misel (drugom pratiljom na ovogodisnjem takmicenju za MIS SERBOZ) i mladjom Gordanom imala bezbrizno detinjstvo. NJeni roditelji su tesko radili da bi deci obezbedili bolji zivot. Tako su 1991. godine kada je Jelena imala svega sedam godina otvorili privatni restoran na najpoznatijoj ulici u Melburnu – Lygon Street-u. To je znacilo dugo odsustvovanje od kuce pa su devojcice vec tada naucile da se staraju o sebi.
Ubrzo je sa porastom zivotnog standarda porodica Pitra odlucila da se preseli u bogatu cetvrt po imenu Templestonje sto ce Jeleni omoguciti da se sasvim mlada pocne baviti manekenstvom i glumom. Uporedo sa tim vredno je ucila sve do zavrsetka 10-te godine kada je odlucila da zapocne studije za biznis menaxment a da istovremeno pomaze roditeljima u restoranu.
Pre tri godine Jelenin tata Vaso ce odluciti da se zajedno sa grupom Srba aktivnije ukljuci u FK Srbija. Bice to pravi potez posto ce tim za svega tri godine ici uzlaznom putanjom iz lige u ligu i ove godine je na najboljem putu buduci da je na prvom mestu da se plasira u najvisi rang – Premijernu ligu Viktorije. Vaso je predsednik poslednje dve godine pa ce mla\ana Jelica pored mame LJubice biti ta koja ce nadoknaditi njegov izostanak iz biznisa i omoguciti mu direktno da se slobodnije pozabavi ulogom predsednika kluba.
Prosle godine nije ucestvovala na izboru za najlepsu Srpkinju buduci da se tada nalazila na putu oko sveta sto joj je bila nagrada od tate Vase za pomaganje na poslu.
Jelena je izrasla u prelepu devojku za kojom se momci neizostavno okrecu i gkasnim uzdasima daju do znanja sta misle. Osim toga mnogi gosti odlaze u restoran upravo zbog nje. Osim nadaleko cuvene hrane zeljni da vide vecito nasmejano lice koje ih ljubazno docekuje i ispraca.
Na pitanje sta ocekuje na takmicenju u Jugoslaviji rekla je da se nada ulasku u finale a to bi bio svakako veliki uspeh. Takodje je obecala da ce nastojati da sto bolje reprezentuje Srpsku zajednicu Australije. Nece je kako je podvukla sigurno razocarati svesna da na ovakvim takmicenjima pored lepote i pameti treba imati i dosta srece. Osim toga pruzice joj se sansa da u svega dve godine dva puta poseti rodnu zemlju svojih roditelja sto mnogim iseljenicima nije poslo za rukom ni za dve i vise decenija.
Nama ostaje jedino da joj pozelimo puno srece, da bude dobar ambasador prilikom boravka u Srbiji i da nam se vrati sa lepim utiscima i vestima.
Jelena srecno!

(Visited 3 times, 1 visits today)