Janić inicirao osnivanje IOS

Zemljaci iz rasejanja odlučili su da svoju borbu za istinu i ozvaniče osnivanjem udruženja IOS – Istina o Srbima

SRBI koji su poslednje tri decenije živeli u dijaspori znaju koliko bole profesionalno sročene laži raznih agencija, lobista, novinskih i TV-redakcija o Srbiji i Srbima. Iako su se na razne načine borili protiv demonizacije Srba, počev od dopisa, peticija i demonstracija, zemljaci iz rasejanja odlučili su da svoju borbu za istinu i ozvaniče osnivanjem udruženja IOS (Istina o Srbima).

Idejni tvorac je Nikola Janić, najaktivniji borac za istinu o Srbima u rasejanju i predsednik Srpskog saveza iz Švedske, koji je na prvoj osnivačkoj skupštini jednoglasno izabran i za doživotnog počasnog predsednika Udruženja IOS.

Predsednika UO je Milovan čurčić, njegov zamenik je Vladimir Maksimović, članovi UO su Mile Jeremić, Ljubica Dragojević, Dušan Vukotić, Rade Ivković i Vladimir Milošević. Na čelu Nadzornog odbora nalaziće se Nikola Lazić, a pomagaće mu Aleksandra Stojiljković i Dragan Vranić.

Cilj udruženja je da svuda u svetu širi istinu o Srbiji i Srbima i da se zalaže da se popravi medijska slika o našoj zemlji.