Izazvao tri udesa

četvorogodišnji Suljo Smajić uzeo je ključeve BMW-a od oca Smaje u švedskom gradu Landskrona, uspeo da upali auto i krenuo niz ulicu. Tokom vožnje sudario se sa tri auta.

Sve je počelo u nedelju veče kada su otac i sin krenuli na hamburgere u obližnji “Mekdonalds”. Smajo je u međuvremenu izašao da baci smeće iza ugla, ali sin je bio nestrpljiv. Dok ga je čekao pala mu je na pamet ideja da se sam odveze do “Mekdonaldsa”. Uspeo je da pokrene auto, ali je ubrzo udario u nekoliko automobila.
– Kada sam video da ga nema strašno sam se uplašio. Nisam ni znao da je uzeo ključeve, mislio sam da su mi u džepu, priča Suljin otac za list “Aftonbladet” i dodaje da se sin nije puno uzbudio kada je stigao do njega. Ocu je ipak laknulo kada je video da nije povređen.

Vožnja je u početku krenula dobro, ali kada je počeo da vozi ulicom došlo je do sudara. Na svu sreću na kraju je uspeo da stane.
– Hteo sam u “Mekdonalds”, kaže mali Suljo za švedski list “Kvels posten” koji navodi da dečak voli motore, fudbal i automobile, ali najviše voli hamburgere.

Ispostavilo se da je mališamn morao da stoji da bi dohvatio pedale za gas i kočnicu..
– Treba da sačeka da napuni osamnaest godina, objašnjava njegov otac Smajo za ovaj list, a na pitanje novinara kako mu je sin naučio da vozi odgovara:
– Suljo je veoma inteligentan, voli da radi isto što i ja. Možda je tako i naučio.
Kazna za malog Sulju zbog sudara bila je blaga. Taj dan nije dobio, ni hamburgere ni sladoled.