Italijanska nameštaljka

Fudbalsko sranje u đenovi opet je u prvi plan istaklo naš zlotvorizam! Opet su Srbi zli, opaki i krvožedni! Opet smo svi mi huligani i ekstremisti. Šta ćemo sa Italijanima? Oni su cvećke? Oni, koji ceo život prolaze na foru, na guzov, na muljanje!
Da se ista stvar desila u Beogradu, da su ovde divljale njihove ekstremističke grupe, šta mislite ko bi snosio posledice? Pa, naravno, opet mi, jer nismo stvorili uslove da se utakmica bezbedno odigra. A oni će za svoj deo nemara biti nagrađeni.
Ajmo malo da razmišljamo! Ko garantuje da Italijani nisu namerno dozvolili da se unesu baklje i topovski udari? Kako je neko na tribine uneo klešta i ko je ikad nosio klešta na utakmicu? Nikad niko, što ukazuje da im je to neko naknadno doturio. Opet, klešta su veličine pištolja, što znači da je tamo neko mogao sa tribine i da puca u igrače. Ovo ne pričam kao laik, već kao neko kog su ti Italijani pretresali zilion puta na stadionima u Milanu, Veroni, Firenci… gde vam ne rade samo kiretažu u pokušaju da vam pronađu nešto… i gde nema fore da u pet pretresa od glave do pete i čačkalicu unesete… osim ako vam ne dozvole. A na stadion u đenovi su dozvolili!

Ne pokušavam da umanjim našu krivicu, ali gde su oni koji već decenijama važe za najveće fudbalske mafijaše i nameštače utakmica? Oni koji imaju najekstremnije ultrase u Evropi. Nisu imali dojavu”, kaže njihov bezbednjak. I zato karabinjeri nisu odmah ušli u teren? Ma nemoj! Posebno je zanimljivo da su italijanski novinari istog trena kad je utakmica prekinuta te večeri već pisali za svoja jutarnja izdanja tekstove u kojima se navodi kako ćemo izgubiti utakmicu sa 3:0 i biti kažnjeni s pet utakmica bez publike. Kako su to već tad znali, osim ako italijanska mafija nije imala dojavu od svojih iz UEFA, stare kurave o čijim mafijašlucima ovde neću ni da trošim reči i prostor.

I još nešto, veoma važno: hajde da ljudi koji se na TV-u bave komentarisanjem, ali i kolege u štampanim medijima, naprave razliku kada koriste termine – navijač i huligan. Jer, nije isto! U đenovi nisu bili samo huligani. I nisu divljali svi navijači! TV B9 na svom sajtu objavljuje: … srpski huligani, kojih je u đenovi oko 2.000, pre meča upalili nekoliko baklji, bacali dimne borbe, ali i napali golmana ‘orlova'”. To je kao kad bi rekli da su svi novinari B92 gejevi, samo zato što je njih nekoliko podržalo gej paradu! Ili se firca sa obe strane!