Има ли решења за излаз из светске кризе!? Има!! Оно није у физичкој сили већ у умној и духовној истини.

Има ли решења за излаз из светске кризе и беде у коју нас је увалила неолиберална идеологија!? Има!! Оно није у физичкој сили већ у умној и духовној истини.

Црква мора повратити Христову веродостојност која је за ових више од две хиљаде година деградирала у атеизам.

Огромне масе не само да не верују у Бога већ га и псују и исмејавају или у најмању руку игноришу. Иако не знају рећи шта је старије кока или јаје uzdižу se iznad tvorca univerzuma, drugim rečima iznad samoga Boga, tvorca životа! Очекују од Бога решења не прихватајући чињеницу да им је дао ум и разум да по својој вољи управљају собом, стварају себи већ на земљи рај или пакао. О томе одлучујемо ми а не Бог-како радимо тако нам је!

Убеђени у себе и своју мудрост многи су продали веру за вечеру и кренили у јагму за материјалним богатствима, главом без обзира, у ринг са вишеструко јачим од себе, по сваку цену, ко свиње на валов са сурутком да би остали и гладни и жедни и понижени, ропчући у собственој крви јер економски либерализам није смишљен да побеђује поштенији и слабији већ најјачи и најбруталнији!

То није ни ново ни напредно!

У свакој српској влади од Османског царства па преко Милоша Обреновића до Александра Вучића, вукли су конце из сенке они јачи од Србије, са мање или више успеха, уз помоћ агената страних моћника. Прерушени у саветнике, утицали су по налогу страног фактора, насилника, господара зла, како на владе тако и на све установе од животног значаја па и цркву и друге верске институције!

Зато морамо кренути из почетка.

Јер како онда другачије објаснити да се народ који има толико богатство у ресурсима, народ из којег се рађају генији попут Николе Тесле, Миланковића, Пупина, Милене Ајнстајн и многи други, латентно живи у беди на ивици своје пропасти!?

Најбољи пример, новијег времена, је Тони Блер који је оптужен у сопственој земљи због почињеног злочина нелегалним бомбардовањем Југославије као и непоштовања устава Енглеске, који је доведен, за велике паре од Вучићеве владе, за саветника поред толико доказаних паметних и успешних срба у земљи и дијаспори широм света.

О утицајима османског царства није потребно ни говорити јер вазалски односи Србије и османског царства су свима веома добро познати.

А и само убиство Карађорђа је резултат страног мешања у унутрашње ствари Србије, вероватно чак тајних служби Беча како би се спречио утицај Руског царства. Зар треба имати већег доказа о утицању Аустроугарског царства на Милоша Обреновића који је био принуђен да преда послове сину и оде у азил, наравно где другде до право у Беч под контролу Аустроугарске империје.

Па и убиство Ђинђића је на крају крајева дело страних тутора преко својих плаћеника, агената и послушника.

Александар вучић ради све супротно ономе што је обећао народу у предизборној кампањи. Може му се јер гласачке листиће броје углавном послушници страних служби који имају довољно искуства у крађи изборне воље народа.

Не би се они толико мешали да Србија није толико богата у природним ресорсима, паметним људима а и да нема толики геополитички значај као мост између истока и запада.

Трагедија је у томе што нас експлоатишу не само по природним ресурсима земље већ нам за ситне паре купују не само јефтину радну снагу већ нам одводе и научнике проналазаче, изумитеље и геније сваке врсте без којих нам нема конкурентно способне робе на светским тезгама.

Посебан проблем је у томе што тајне службе не подлежу демократској контроли, по природи свога посла, па остају у мраку из којег делују са непроверљивим а можда чак и купљеним лажним сазнањима на основу којих се орјентишу владе односно воде политику.

Водити политику и доносити одлуке на основу не проверених информација из извора тајних служби су ћорава посла која остављају простор за манипулацију па је сасвим разумљиво да често завршавају у ћорсокаку лажи. Како онда да се опорави Србија у таквим условима, консталацији страних интереса.

Има ли решења!? Има!! Оно није у физичкој сили већ у умној и духовној истини.

Решење лежи у проглашењу николе Тесле за Божијег Апостола науке, брата Христовог за добробит човечанства кроз Божју благодет оглашену Божјим изаслаником Нилолом Теслом. Сам Никола Тесла је рекао да није ништа ново измислио јер је све и прије њега постојало а да је он био само одабран да свет упозна са тим благодетима.

Да би то успело, црква мора повратити Христову веродостојност која је за ових више од две хиљаде година деградирала у атеизам.

Огромне масе не само да не верују у Бога већ га и исмејавају и ако не знају рећи шта је старије кока или јаје a uzdižу se iznad tvorca univerzuma, drugim rečima iznad samoga Boga, tvorca života!

До тога је могло доћи само зато што је црква изместила из цркве науку као истински Божији језик без којег не можемо ни себе а ни Бога разумети!

Србија би могла освојити цео свет без и једног испаљеног метака кад би црква прогласила Николу Теслу, по узору на Исуса Христа, за Божјег апостола науке, оно што стварно и јесте!

Тај чин не да би само обесмислио сатанизацију срба широм света, осветлио укаљани образ и углед срба већ би донео свету и мир јер је Никола Тесла више од обичног научника и проналазача који је задужио и променио цео свет. Тесла је био и остао истински Божји апостол науке.

Сви смо ми дело творца, деца оца универзума, синови Божији али нисмо и сви његови изасланици, одабрани апостоли што шире мир и благодет Божју.

Ако је Исус Христос син Бога, одабрани изасланик и тумач Божије речи у сврху ширења мира и мирољубивог суживота, што и јесте, онда не видим разлога зашто не би био и Никола Тесла одабрани Божји посланик за науку, Божјег дара благодети, у сврху благостања становника ове наше прелепе планете од Бога нам дате на управљање!

Никола Тесла је дао толико човечанству и спасењу наше плаве планете зване земља да не заслужује да му се посмртни остатци сахране на неком споредном месту црквеног простора само зато што је кремиран па му се по православној вери не може вратити душа његовим посмртним остатцима тела.

Али онда треба поставити питање, како ће се моћи вратити душа Светом Сави, оцу творцу православне вере јер су и његове мошти спаљене. Дали треба то да значи да за Светог Саву, творца православне вере и државе, нема места у рају, да за његову душу нема повратка његовом телу због непостојања његових мошти!?

Очигледно је ту неко силно погрешио, намерно или ненамерно!

Душа је Божија благодет која се не може ничим уништити чак ни атомским бомбама. Душа је једна од Божијих благодети која живи вечито, преноси сколена на колено којој сам Бог одређује место, када и коме ће се вратити или од Бога подарити, која ће се лоза угасити а коме преостала душа уделити односно удахнути.

На нама је да поштујемо апостоле, божје изасланике који су својим делима доказали да су најбољи познаваоци божијег језика заснованог на уму разуму и науци.

А како им другачије указати поштовање ако не подизањем храмова у њихово име проучавањем њихових дела као и оснивањем одговарајућих научних центара и институција ако желимо да човечанство преживи похлепу материјализма.

Исус Христос указује већ више од две хиљаде година на проклетство материјализма, на похлепу која трује свет.

И ко зна да Исуса Христа није било, већ би се давно угасио живот на овој планети званом земља.

Никола Тесла је само млађи брат Исуса Христа који је подарио свој живот за добробит човечанства.

Зато Никола Тесла заслужује да му се посмртни остатци чувају у најлепшем и најдостојнијем храму православне цркве а то може бити само храм Светог Саве у Београду, престоници Србије!

Не сме се никако запоставити да је сам Никола Тесла рекао да он није ништа измислио јер је све и прије њега постојало, да је он само био изабран да стим (благодетима) упозна свет. Зар то не говори да је Никола Тесла Божји изасланик, апостол!

Зато предлажем да се у средишту храма Светог Саве подигне достојно подчивалиште како урни са посмртним остатцима тако и души Николе Тесле да подчивају заједно у вечитој светој кући, самом центру храма Светог Саве како би и народ из којег је поникао, Никола Тесла, нашао свој мир а свет који је толико србе сатанизовао поново нашао своје достојанство!

Никола Тесла је толико познат и поштован у светској јавности да би нам његово именовање у апостола науке највише помогло да скинемо ову каљугу са свог и образа српског народа. Ипак је он, Никола Тесла, творац ове струје којом се цео свет данас служи. Сваки пут кад би смо неки шалтер, прекидач употреби, послужили би смо се изумом Николе Тесле. Не треба занемарити и чињенице да је радио његов изум као и многи други; даљински управљач, без којег не би било ни лета у космос а ни у фотељи удобног прелиставања ТВ програма. Па да није његове струје сви би точкови у фабрикама стали као и све што се на струју креће и у васиону полеће. Па да не набрајам лебдећи воз који се креће брзином од 500км на сат и магнеторезонанцију којом се уместо опасних ренгенских зрака прецизно гледа у тело па и оперише у њему и још много тога. Сви се ми служимо више пута сваке ноћи и дана изумима Николе Тесле а да и не помислимо на Николу Теслу а камоли да му се захвалимо! Ватикан проглашава Степинца за свеца, оптуженог за злочинца, а ми имамо истинског Божијег апостола науке Николу Теслу а црква нам ћути а што је још трагичније, народ нам је глув и слеп за све то! Мора се учинити све да се народ и црква пробуде из своје успаваности и крену правим Христовим путем љубави како би могли помоћи себи јер уколико сами себи не помогнемо неће нам ни сам Бог помоћи јер нам је подарио ум и разум да га користимо по својој вољи слушајући апостоле Божје!

Душан Нонковић-Теодоровић