Home DijasporaSvajcarska I najmlađi slave srpske praznike
i-najmladji-slave-srpske-praznike

I najmlađi slave srpske praznike

by Urednik

Lična arhiva

ZAJEDNIŠTVO: Stariji članovi uče mlade da poštuju tradiciju

Srpsko kulturno udruženje “Desanka Maksimović” iz Lugana i ove godine je za najmlađe članove priredilo posebnu svetkovinu povodom proslave srpske Nove godine.

Marija Miladinović, predsednica udruženja, objašnjava da je cilj da najmlađi Srbi iz ovog dela Švajcarske od malih nogu uče da poštuju svoju kulturu i tradiciju, ali i da neguju sve najznačajnije srpske praznike.

– Ovo je druga godina kako za najmlađe članove organizujemo doček naše, srpske Nove godine i ponovo je sve proteklo u predivnoj atmosferi, uz igru i pesmu, ali i iznenađenje za mališane u vidu novogodišnjih paketića. Ovogodišnje paketiće obezbedio je Mićo Vukić, naš član, ali i sponzor. Vukić je humanitarac i biznismen kome dugujemo nesebičnu zahvalnost za sve što čini kako bi se i u ovom delu Švajcarske očuvala srpska zajednica – naglašava Miladinovićeva.

RADOST: Mališani se obradovali poklonu

SKU “Desanka Maksimović” do sada se isticala čitavim nizom kulturnih, ali i humanitarnih aktivnosti.

Pre samo nekoliko meseci bili su aktivni u prikupljanju i slanju medicinske opreme za više bolnica u Srbiji i Republici Srpskoj, a izdvajaju se i po organizaciji “Desankinih dana”, odnosno Dana srpske kulture u kantonu Tićino gde zajedno sa drugim srpskih udruženjima i organizacijama svakog maja priređuju manifestaciju u čast jedne od najvećih srpskih pesnikinja.

Detaljnije

Related Posts