Hrvatska: Predstavnik Uprave prisustvovao obeležavanju dana Zajedničkog veća opština Vukovar

Hrvatska: Predstavnik Uprave prisustvovao obeležavanju dana Zajedničkog veća opština Vukovar

10. novembar 2022.
Aktuelno, Region, Vesti

1 Views

Predstavnik Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, savetnik direktora Uprave za region g. Đorđe Aleksić prisustvovao je obeležavanju dana Zajedničkog veća opština Vukovar.

To je bila odlična prilika za prisećanje na potpisivanja Erdutskog sporazuma 1995. godine kojim je garantovano osnivanje Zajedničkog veća opština Vukovar, perioda mirne reintegracije i školstva u tom periodu, te svim izazovima sa kojima se susretalo kako tada, tako i u današnje vreme.

U prostorijama Srpskog doma u Vukovaru 9. novembra organizovan je okrugli sto pod nazivom „Školstvo u periodu od mirne reintegracije do danas“ na čijoj raspravi su učestvovali profesor Radoslav Durajlija, profesorka Milica Stojanović, profesorka Radojka Šerbić i doktorka filozofskih nauka Vesna Vujić. Ono što su učesnici rasprave zaključili jeste da srpska zajednica ne treba nikada da odustane od svojih stavova koje su imali i u vreme potpisivanja Erdutskog sporazuma. Profesor Durajlija je posebno istakao kako današnji predstavnici srpske zajednice u Republici Hrvatskoj imaju dosta dobre temelje za svoj daljni rad i da ne treba da posustanu, nego da svaki dan još više teže ka ostvarivanju prava koja su im zakonom osigurana.

Program je finansiran sredstvima Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Republike Hrvatske.

Slične objaveŠkola srpskog na Malti vetar u leđa za dijasporu

9. novembar 2022.Gujon: Očekuje nas više posla

1. novembar 2022.Udruženja iz regiona i dijaspore predstavila se na Sajmu knjiga

29. oktobar 2022.

Check AlsoNa Sajmu knjiga i naši pisci iz dijaspore i regiona

U subotu, 29. oktobra, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu organizuje skup …

Original Article