Hor KUD "Branko Cvetković" oduševio Moskovljane

U Moskovskom gubernijskom teatru čast da nastupa i ove godine imao je hor KUD Branko Cvetković, pod dirigentskom palicom Ivanke Stojkov.

Inače, prošle godine, na istom festivalu, ovaj hor je osvojio prvu nagradu, a 1. oktobra je ponovo oduševio svojim nacionalnim repertoarom moskovsku publiku i dobio specijalnu diplomu za doprinos razvoju srpso-ruskih odnosa.

Moskovska publika je mogla da uživa u pesmama Svilen konac, Ja sam ja, Jeremija, Ovo je Srbija…

Kao specijalni gost hora KUD Branko Cvetković nastupio je Sergej Putilin, čuveni tenor iz hora Aleksandrov i zajedno sa operskom divom iz Beograda, Tanjom Andrijić, otpevao čuvenu pesmu Smugljanka.

„Na festivalu koji nosi naziv Vekovima vezujuća nit, na kome učestvuje po jedan hor iz raznih zemalja Evrope, imali smo veliku čast da, kao prošlogodišnji pobednici, budemo pozvani da nastupimo. Obučeni u narodne nošnje Srbije, našim odabranim pesmama na pravi način smo predstavili svoju zemlju. Nagrađeni smo srdačnim, dugim aplauzom, ovacijama i cvećem. Voditelj nas je zamolio da na bis otpevamo pesmu Ovo je Srbija. Posebna čast je bila pevati sa našim velikim prijateljem, Sergejem Putilinom, sa kojim smo više puta pevali na koncertima u  Beogradu najlepše ruske pesme. Veliki aplauz su pobrali i naši solisti, sopran Tanja Andrijić i bariton Nikola Jevtić”, kaže, ne bez ponosa, za Program za dijasporu RTS-a dirigentkinja hora Ivanka Stojkov.

Posle koncerta, u holu je nastavljeno druženje, gde su svi zagrljeni pevali Kaćušu, Devojko mala i igrali naše kolo.

Muzičku podršku horu, na harmonici je pružila i naša koleginica iz Programa za dijasporu RTS-a, Branka Lolić.