Hezbolah napao Izrael: Granate, dronovi i rakete obrušile se na granicu sa Libanom

hezbolah-napao-izrael:-granate,-dronovi-i-rakete-obrusile-se-na-granicu-sa-libanom

Libanski Hezbolah je danas saopštio da je izveo niz napada na izraelsku vojsku, koristeći dronove, rakete i artiljerijske granate, na severu Izraela, kraj granice sa Libanom.

Od početka rata 7.oktobra Izrael i Hezbolah se sukobljavaju svakodnevno, uglavnom u pograničnom području.

Hezbolah je u saopštenju naveo da su njegovi borci danas oko 13 sati ciljali „sabirne centre okupatorskih izraelskih vojnika“ zapadno od grada Kirjat Šmone, koristeći tri drona.

Saopštili su i da je artiljerijska vatra bila uperena na pozicije gde su razmešteni izraelski vojnici u tom području.

Takođe je ciljano nekoliko izraelskih vojnih pozicija kraj granice raketama “Burkan”. Navedeno je da je u napadima bilo žrtava.

Izraelska vojska je saopštila da je 25 raketa ispaljeno danas iz Libana i da je ciljano nekoliko graničnih pozicija.

U odgovoru na napade iz Libana izraelska vojska je gađala „terorističku infrastrukturu Hezbolaha“ artiljerijom, borbenim avionima i helikopterima i ciljala „ćeliju koja je pokušala da ispali protivtenkovsku raketu iz regiona Marvahin“ blizu granice, navedeno je u saopštenju izraelske vojske.

Lider Hezbolaha Hasan Nasralah je 11. novembra rekao da su njegovi borci koristili novo oružje, uključujući rakete „Burkan“ (vulkan) koje mogu da nose 300 do 500 kilograma eksploziva.

U svakodnevnoj razmeni vatre duž granice ubijeno je najmanje 90 ljudi u Libanu od 7. oktobra, uglavnom boraca Hezbolaha, ali i 11 civila.

Na izraelskoj strani poginulo je devetoro ljudi, uključujući šest vojnika.

Post Views: 142

Originalni tekst