HAG NAS OTERAO U BEDU

Mladen Župljanin, sin haškog begunca Stojana, demantovao je juče da je pozvao oca da se ubije. U još ispovesti za medije u RS, Župljanin je kazao da porodica čvrsto stoji iza svakog Stojanovog poteza i da mu prepušta da sam odluči kako će da razreši sadašnju agoniju.
– Nisam mu poručio ni da nastavi da se skriva. Poručujem mu da će, šta god on odluči, porodica podržati njegovu odluku i podržati ga – rekao je Mladen Župljanin, naglasivši da su mediji potpuno iskrivili njegova poslednja medijska obraćanja.

On je naveo da su svi medijski navodi izvitopereni i da on i porodica, bez obzira na to što je njihov položaj više nego težak neće sugerisati Stojanu šta treba da uradi.
– Niko ne može da utiče na očevu odluku. Sve je u njegovim rukama. Ako odluči da se preda, porodica ga ne može sprečiti. Ne možemo uticati na njega ni ako odluči da digne ruku na sebe – rekao je Mladen.
Osim penzije Stojanovih roditelja, porodici Župljanin uskraćena su sva primanja.
– Brat i ja smo studirali u Novom Sadu, ali smo, kada je blokirana naša benzinska pumpa, morali da napustimo studije. Ono što proživljavamo ne bih poželeo nikome. Niko ne sme da nam da stipendiju jer se plaše da bi bili optuženi da pomažu našem ocu – rekao je Mladen Župljanin.

Kuća pod nadzorom policije

Mladen Župljanin je pre razgovora upozorio reportere da se ne iznenade ukoliko ih po izlasku iz kuće zaustavi policija jer je kuća pod stalnim nadzorom. NJegovo upozorenje se obistinilo, jer je novinare na desetak metara od kuće Župljanina zaustavio i legitimisao policajac u civilu.

Roditelji Stojana Župljanina, otac Aleksa i majka Dragica, nisu želeli da daju komentare u vezi sa Stojanovim statusom, ali Aleksa je rekao da nije u redu da zbog toga trpe njegovi unuci Pavle i Mladen.
– Imao sam tri moždana udara, stalno pijem lekove, a o sinu ništa ne znam već deset godina. Nije mi stalo do mene jer sam jednom nogom već u grobu, ali šta su krivi moji unuci Mladen i Pavle, pa im je onemogućeno i da se školuju i da zarade svoj dinar, i da žive kao ljudi – rekao je Aleksa Župljanin.
Stojanova majka Dragica očajna je jer se sumnja da porodica pomaže Stojanu.
– Ne možemo ni sami sebi da pomognemo. Aleksa je bolestan, unucima su oduzeli dokumenta, niko ne sme da ih zaposli, a snaja Divna ne zna kad je poslednji put primila platu u „Poštanskoj štedionici“! Preživljavamo od Aleksine penzije, ni sama ne znam kako – kazala je Dragica Župljanin.