Gujon: Tokom 10 dana kampanje javilo se preko 500 Srba poreklom iz FBiH

Gujon: Tokom 10 dana kampanje javilo se preko 500 Srba poreklom iz FBiH

20. septembar 2021.
Aktuelno, Matica, Vesti

2 Views

Arno Gujon direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu gostovao je danas u popodnevnom Dnevniku Radio televizije Srbije povodom novopokrenute kampanje za zaštitu imovinskih prava Srba iz Federacije Bosne i Hercegovine, koju Uprava sprovodi u saradnju sa institucijama Republike Srpske.

„Prvi rezultati naše kampanje za zaštitu imovinskih prava Srba iz BiH su stigli: za 10 dana smo dobili preko 500 poziva, što predstavlja već sada 10% ukupnog broja ljudi koji su se javili tokom prethodne 3,5 godine! Očekujemo da taj broj raste još više u narednom periodu zahvaljujući dodatnom oglašavanju na društvenim mrežama i angažovanju svakoga od vas u deljenju naših informacija. Hvala svima na velikoj podršci, nastavićemo ovim tempom u narednom periodu, nema odustajanja!“ – istakao je Arno Gujon direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

U Federaciji BiH u toku je usklađivanje podataka o nekretninama katastra i zemljišne knjige, tzv. harmonizacija podataka. Prilikom ovog procesa pripadnici srpskog naroda mogu da izgube pravo na imovinu, koja je u njihovom vlasništvu ili posedu.

Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu poziva sve pripadnike srpskog naroda poreklom iz Federacija BiH koji se nalaze u dijaspori da se jave na:

Telefon: +387 55490940

Viber i WhatsApp: + 387 65 090-040

pravnapomoc.banjaluka@rgurs.org

Facebook i Instragam: @kancelarijezapravnupomoc

Kontakti Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH:

odborzazastitupravasrbaufbih@gmail.com

FB @srbiufederacijibih

TW @OdborF

Slične objaveGujon posetio srpsku zajednicu u Salzburgu

20. septembar 2021.Za osnivanje novih škola i odeljenja dopunske nastave srpskog jezika u dijaspori izdvojeno 20.000.000 dinara

17. septembar 2021.Počinje upis u škole srpskog jezika u Austriji

17. septembar 2021.

Check AlsoArno Gujon uručio „Zlatnu značku“ kulturnim poslenicima iz Srbije, regiona i dijaspore

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon prisustvovao je danas …