Gujon: Očuvanje identiteta Srba zajednički cilj javnog i nevladinog sektora

Gujon: Očuvanje identiteta Srba zajednički cilj javnog i nevladinog sektora

8. oktobar 2021.
Aktuelno, Region, Vesti

1 Views

Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, govorio je na Regionalnoj konferenciji o saradnji javnog i nevladinog sektora na Palama 8. oktobra. Konferenciju je organizovala NVO Mreža Republike Srpske kako bi se podstakla demokratska kultura dijaloga i saradnja institucija vlasti i organizacija civilnog društva.

Gujon je rekao da mu njegovo dugogodišnje iskustvo u nevladinom sektoru s jedne strane i iskustvo na državnoj funkciji, na čelu Uprave s druge, omogućavaju da bolje sagleda i razume probleme koji se javljaju između javnog i nevladinog sektora.

„Cilj nam je isti a to je očuvanje kulture i identiteta srpskog naroda ali putevi kojima idemo do tog cilja su drugačiji ali i komplementarni. Zato naša Uprava izdvaja svake godine 900.000 evra za sufinansiranje projekata udruženja širom sveta. U kvalitetnoj diskusiji koju sam imao s ministrom trgovine i turizma RS Suzanom Gašić, gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem, načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem, predstavnicima državnih institucija, javnog i nevladinog sektora Republike Srpske, stavio sam akcenat na konkretne aktivnosti, poput otvaranja dopunskih škola, digitalizovanja konkursa, rada na zaštiti prava Srba u regionu i sl.“, rekao je Gujon.

Slične objaveGujon u Zvorniku obišao Kancelariju za pravnu pomoć Srbima s imovinom u FBiH

8. oktobar 2021.Video: Arno Gujon u Herceg Novom

6. oktobar 2021.Prosvjeta pokrenula nove srpske škole širom Austrije

5. oktobar 2021.

Check AlsoOdluka o sufinansiranju projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu

Ministarstvo spoljnih poslova – Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu donelo je …

Original Article