Gujon na Spasovdan sa Srbima u Rumuniji

Gujon na Spasovdan sa Srbima u Rumuniji

9. jun 2021.
Aktuelno, Region, Vesti

0 Views

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon u dvodnevoj je poseti Srbima u Temišvaru, gde je gost Saveza Srba u Rumuniji.

Gujon će se sastati sa srpskim poslanikom u Skupštini Rumunije i predsednikom Saveza Srba u Rumuniji Ognjanom Krstićem, kao i sa episkopom budimskim i administratorom Eparhije temišvarske g. Lukijanom. On će sutra, na Spasovdan, biti na slavi Srpskog sabornog hrama posvećenog Vaznesenju Gospodnjem.

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu izjavio je da je poseta Rumuniji deo njegovog plana da obiđe sve zemlje regiona do kraja godine.

„Bila mi je velika želja da se sa Srbima u Rumuniji sastanem baš na Spasovdan kada se obeležava slava Srpskog sabornog hrama u Temišvaru koji predstavlja najvažnije mesto okupljanja za oko 10.000 Srba iz Timiške županije. Ovaj veliki praznik je savršen povod da upoznam prilike i sagledam kako živi srpski narod u Rumuniji, ali i da pokrenem razgovore o novim projektima podrške koje Uprava može da ponudi srpskoj zajednici. Raduje me činjenica da u ovoj, nama prijateljskoj zemlji, Srbi nemaju statusnih problema i da se dobri odnosi sa bratskim pravoslavnim rumunskim narodom svakodnevno neguju i unapređuju“, istakao je Gujon.

Slične objaveSaopštenje Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije

2. jun 2021.Otvoren poziv za registraciju udruženja iz regiona i dijaspore

1. jun 2021.Skup predstavnika dijaspore u Konzulatu Srbije u Trstu

29. maj 2021.

Check AlsoDigitalizacija: Prvi put u državnoj upravi onlajn konkurs za finansiranje udruženja

Nova veb platforma – digitalizovano konkurisanje za projekte koje finansira Uprava za saradnju s dijasporom …

Original Article