Građevinac pod šajkačom

Na sastanku Saveza srpskih udruženja Nemačke koji je održan u Minhenu, u Upravni odbor saveza na funkciju blagajnika izabran je Ljubiša Simikić iz Kirhajma Teka, gradića koji se nalazi oko tridesetak kilometara od Štutgarta. Od 2019. godine Simikić je predsednik Srpskog kluba Sloga iz Kirhajm Teka, a pre toga bio je predsednik nadzornog odbora u istom klubu.

– Zahvalio bih svima koji su mi ukazali poverenje. Funkcija blagajnika u ovako velikom savezu koji broji 33 člana je velika i obavezujuća. Nadam se da ću to poverenje svojim radom opravdati, a svakako obaveze u mom udruženju Sloga iz Kirhajm Teka neću zanemariti – rekao je posle izbora Simikić o tome šta mu znači obaveza u nemačkom savezu.

On je rođen u Tuzli 1974. godine gde je završio i srednju školu.

– Od 1992. godine živim u Nemačkoj, mestu Šilerbah gde sam se 1999. oženio Helenom Benc s kojom imam dva sina Benjamina i Simeona. U mladosti sam igrao folklor, a supruga je ljubav prema našoj igri, jeziku, ljudima i našoj zemlji stekla vremenom uz mene i sinove – kaže Ljubiša koji u Priboju, jednom od najvećih mesta u opštini Lopare u podnožju Majevice, poseduje domaćinstvo.

Folklor im je zajednička ljubav: Lubiša sa suprugom Helenom

Trenutno vodi svoje malo građevinsko preduzeće SB – Bau.

– U mladosti igrao sam amaterski fudbal u više klubova, volim da igram šah, čitam, putujem i naravno uživam uz folklor – ističe Ljubiša.

Чланак Građevinac pod šajkačom се појављује прво на Vesti online.

Original Article