Gospođa se hvali da je četvrta generacija Beograđana koja živi na 15 minuta od Ikee

BEOGRAD, 28. mart 2019, (Njuz) – Beograđanka Hadži Milanka Jeratijević pohvalila se danas da je četvrta generacija koja živi na 15 minuta od Ikee, saznaje Njuz.

Ona kaže da joj poslednjih dana malo smeta što ispada da svako danas živi na 15-20 minuta od Ikee i da joj je važno da napomene da njena porodica već generacijama živi na 15 minuta odatle.

– Moj pradeda, stari Ikeićanin, početkom tridesetih se doselio na Zvezdaru, gde je podigao kuću, u kojoj i ja sada stanujem. Smatram da je važno da mi, pripadnici starih beogradskih porodica, podignemo glas i kažemo da je čak bolje biti četrvta generacija na 20 minuta od Ikee, nego prva generacija na 15 minuta. Moji preci su sami sklapali nameštaj, dok su njihovi preci… dobro, kad malo bolje razmislim, takođe sami sklapali nameštaj, ali neki bezveznjikav nameštaj, ne ovaj fini minimalistički – naglašava ova gospođa i kaže da svako danas može da nauči nekoliko reči, ali da se i dalje vidi razlika.

– Svako danas može da u ćaskanju koristi reči poput ”lillangem”, ”gralviken” ili ”kungsfors”, ali samo mi koji smo generacijama na 15 minuta od Ikee znamo šta od toga ide u dnevnu sobu, a šta u kuhinju – kaže ova Beograđanka.

Kako nezvanično saznajemo, zona u kojoj stanuju svi građani na 15 minuta od Ikee, već se kolokvijalno naziva “U krugu Ikee” dok se za sve koji stanuju na 20 minuta od Ikee može reći da žive u unutrašnjosti.

Redakcija Njuza

The post Gospođa se hvali da je četvrta generacija Beograđana koja živi na 15 minuta od Ikee appeared first on Njuz.net.

Original Article