Glumom diraju dušu

glumom-diraju-dusu
Glumom diraju dušu

Z. Mirković

Trupa se poklonila publici

Članovi bečkog pozorišta Gastarbajteri, pred letnju pauzu vredno rade i oduševljavaju svoju publiku, pošto su odigrali u dva dana dve predstave, “Tajna plave kutije” i “Svekrva udaje snaju”.

Predstava “Svekrva udaje snaju” svaki put iznova do suza nasmeje publiku, koja stalno traži reprizu. U toj predstavi su igrali Veroslava Radulovic, Igor Milutinović, Slobodanka Knežević, Zorica Đuđić, Slavica Gunjević i Milinko Ametović Beganović.

– Za obe večeri pripremili smo jedan veoma lep muzički program, u kojem smo nastupili harmonikaš Zoran Radosavljević i ja. Ja sam pevao najlepše naše stare narodne pesme. Bio je to jedan splet starih i zaboravljenih pesama. Nakon predstave, prišla mi je jedna gospođa sa suzama u očima i rekla da te pesme nije čula 40 godina i da se zahvaljuje, što smo se setili tih zaboravljenih pesama. Takođe mi je rekla, da će uvek doći i zbog tog muzičkog programa da gleda i predstavu. Tako da, imamo nekoliko ljudi koji specijalno i zbog toga dolaze. Od prošle godine praktikujemo i kratak muzički program pre početka predstave. A pošto vidimo, da se to publici dopada, nastavićemo u tom neobičnom stilu – kazao je Ametović-Beganović šef trupe Gastarbajteri za “Vesti”..

Prisutni uživali u komadu

Vrsni izvođači

Gastarbajteri su prve večeri, po drugi put izveli dramu “Tajna plave kutije” koju je napisala Kata Bošnjak, član pozorišta, a u režiji Milinka Ametović-Beganovića. U toj predstavi igrali su Tamara Tot Horgoszi, Zorica Đuđić, Mijo Cukurin, Milinko Ametović Beganović, Slavica Gunjević, Igor Milutinović i Slobodanka Knežević. Drugo veče izvedena je po sedmi put komedija “Svekrva udaje snaju” koju je napisao i režirao Milinko Ametović Beganović.

ZASVIRAO HARMONIKU: Milinko Ametović Beganović

Detaljnije