GK Ivana Stojiljković u poseti gradu Schio i gradonačelniku Valteru Orsu (Valter Orsi)

9. novembar 2019. godine

U subotu, 9.novembra, na poziv gradonačelnika grada Schio- Valtera Orsa (Valter Orsi), GK Stojiljković je postila gradsku opštinu i industrijski grad u kome živi veliki broj naših državljana.

Iako je bio neradni dan, gradonačelnik je sazvao kompletno gradsko rukovodstvo, karabinjere i policiju koji su srdačno dočekali GK Stojiljković, sa kojom su došli i predsednik i član udruženja Srba “Kruna“ iz Skia- Boban Petrović i Lidija Mladenović.

Razgovaralo se o tradicionalno dobrim odnosima naša dva naroda na ovom području i gotovo neprimetnim razlikma u našoj kulturi i mentalitetu.

Članovi udruženja su se zahvalili što im izlaze u susret i daju po simboličnim cenama prostor potreban za okupljanja i aktivnosti naših ljudi i prisustvuju svim aktivnostima.

Razgovarajući o mogućnostima unapređenja dalje saradnje, gradonačelnik Orsi je izrazio želju da se organizuju susreti privrednika , kao i predstavljanje Srbije investitorima iz ovog područja koji pokazuju interesovanja za ulaganje.

Gradonačelnik je istog popodneva prisustvovao i manifestaciji „ Folklor bez granica“ u organizaciji Udruženja Srba iz Skia“ Kruna“.Original Article