Generalni konzul V. Nikolić u Pelagićevu prisustvovao otvaranju Trga “9. januar” i Spomen-kompleksa “Vaso Pelagić”

U Pelagićevu je, 14. jula o.g, svečano otvoren Trg “9. januar” i Spomen-kompleks “Vaso Pelagić”, u čiju izgradnju je Vlada R. Srbije uložila oko 400.000 konvertibilnih maraka.

Izgradnjom Trga, te Spomen-kompleksa, kao i administrativne zgrade i spomen-sobe poginulima u odbrambeno-otadžbinskom ratu, u koje je Vlada R. Srpske takođe uložila sredstva, građani opštine Pelagićevo dobili su prostor oko koga će moći da se svakodnevno okupljaju. Tim povodom, načelnik opštine Simo Stakić, otkrivajući ploču na Spomen-kompleksu “Vaso Pelagić”, izrazio je posebnu zahvalnost Vladi R. Srbije na donaciji i dodao da su u opštini, pored spomenutog, realizovani i mnogobrojni infrastrukturni projekti, revitalizacija određenih magistralnih i regionalnih puteva, kao i revitalizacija makadamskog u asfaltne puteve.

Svečanosti je prisustvovao i ministar energetike i rudarstva u Vladi R. Srpske Petar Đokić, koji je izjavio da Vlada R. Srpske vodi računa o svakom delu Srpske i da nastoji da podstiče i pomaže razvoj. Taj razvoj je lakši kada na čelu opštine imate administraciju koja je inventivna, koja želi rad i da razvija svoje područje, dodao je Đokić.

Predsednik boračke organizacije R. Srpske Milomir Savčić, istakao je da otvaranje Trga i Spomen-kompleksa ima izrazit značaj za boračku organizaciju i da se ovakvi primeri moraju slediti kako bi se shvatila suština 9. januara.

Svečanom otvaranju Trga “9. januar” i Spomen-kompleksa “Vasa Pelagić”, prisustvovao je i generalni konzul u Republici Srpskoj Vladimir Nikolić, kome je tom prilikom uručena zahvalnica Vladi Republike Srbije, za doprinos razvoju opštine Pelagićevo. U izjavi za medije, Nikolić je rekao da izgradnja pomenutih objekata, predstavlja istinski dokaz saradnje Srbije i Srpske i da taj odnos krasi ljubav, koja se najbolje manifestuje davanjem. Srbija daje Srpskoj za dobrobit svih građana opština, koje dobijaju pomoć, zaključio je generalni konzul V. Nikolić.

Original Article