Generalni konzul V. Nikolić prisustvovao svečanom prijemu povodom Ramazanskog bajrama

Muftijstvo banjalučko i Muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović, organizovali su svečani prijem povodom Ramazanskog bajrama, u Banja Luci, u hotelu Bosna, dana 4.6.2019. godine.

Prijemu su prisustvovali potpredsednici R. Srpske Ramiz Salkić i Josip Jerković, potpredsednik NS RS Senad Bratić, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi R. Srpske Alen Šeranić, gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić, banjalučki biskup Franjo Komarica i brojne zvanice iz društvenog života Banja Luke.

Čestitajući praznik, muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović rekao je da su čoveku potrebni praznici, jer mubarek dani oplemenjuju ljudsku dušu i osnažuju ljudski karakter. Muftija je naglasio da ovaj i sve druge praznike ulepšavaju prijatelji jedni drugima, što su svojim prisustvom, gosti i potvrdili. “Ramazanski bajram je svečani dan kojim se obeležava prestanak ramazanskog posta, koji je ove godine trajao 29. dana od zore do zalaska sunca. Bajram je za vernike radostan trenutak i obeležavaju ga različitim sadržajima, jer su uspeli savladati sebe i sve prepreke koje su se na stazi, putu duhovnog uzdizanja i pobožnosti, našle pred njima. Praznici svedoče da se čovek u osnovi menja i da je sklon promenama”, rekao je muftija banjalučki u obraćanju zvanicama.

Svečanom prijemu povodom Ramazanskog bajrama, prisustvovao je generalni konzul Vladimir Nikolić.

Original Article

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.