ФОНД ДИЈАСПОРА ЗА МАТИЦУ ПОДЕЛИО ПАКЕТИЋЕ БОЛЕСНОЈ ДЕЦИ

ФОНД ДИЈАСПОРА ЗА МАТИЦУ ПОДЕЛИО ПАКЕТИЋЕ БОЛЕСНОЈ ДЕЦИ

ВЕЋ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ “ФОНД ДИЈАСПОРА ЗА МАТИЦУ” ДОДЕЉУЈЕ НОВОГОДИШЊЕ ПАКЕТИЋЕ ДЕЦИ СА ЦЕРЕБРАЛНОМ И ДЕЧИЈОМ ПАРАЛИЗОМ, ОВЕ ГОДИНЕ ПАКЕТИЋЕ ЈЕ ПРИМИЛО ПРЕКО 200 КРАГУЈЕВАЧКЕ ДЕЦЕ

Већ четврту годину за редом Фонд дијаспора за матицу додељује новогодишњје пакетиће крагујевачкој деци оболелој од церебралне и дечије парализе. Захвањујући једнократној новчаној помоћи и ове је године преко 200 деце свих узраста примило новогодишње пакетиће, што је још један неоспоран разлог постојања нашега Фонда протеклих 20 година. При одлуци да се и ове године додели донација, Фонд је имао у виду да друштво броји преко 200 чланова, од којих велики број живи готово на самој ивици животне егзистенције, са веома оскудним најосновнијим средствима за живот, међу којима су храна, гардероба, средства за личну хигијену и остале животне потребе. Пакетићи су подељени у просторијама друштва 29. децембра на Материце, дан који је по календарру српске православне цркве посвећен мајкама и женама. Материце су један од празника који претходе најрадоснијем хришћанском празнику Божићу. И ове године новогодишњи пакетићи су уручени уз присуство представника Фонда, господина Мирослава Млинара и Јоване Стојановић, фудбалерке националне репрезентације Србије.

Оснивач и руководилац друштва, госпођа Божидарка Антонијевић, велики хуманитарац и мајка Ане Антонијевић, трагично преминуле девојчице, која је и сама рођена са церебралном парализом, а по којој од ове године друштво и носи име, у свом емотивном обраћању и овом приликом је исказала огромну захвалност, како у своје лично име, тако и у име свих чланова друштва и том пригодом је уручила захвалнице представницима нашег Фонда.

Господин Мирослав Млинар, исказао је велику захвалност у име Фонда, на додењеном признању, уз већ традиционално обећање, да ће Фонд урадити апсолутно све, како би и за следеће новогодишње празнике деца Крагујевца оболела од церебралне и дечије парализе, добили своје новогодишње пакетиће, као и све оно што буде у могућности да им наш Фонд обезбеди.

„Драги моји пријатељи, посебна ми је част, да се и ове године у име Фонда дијаспора за матицу налазим међу Вама. Ви сте моја највећа и најлепша инспирација, а од ове године и моји Анђели чувари, зато немојте да ми замерите ако кажем да сте Ви и моја фамилија. Када сам пре пар месеци и сам био суочен са опаком болешћу, ваше искрене поруке подршке и Ваша позитивна енергија, били су за мене највећа и најснажнија инспирација, у мојим настојањима, да се и ове године, као и свих претходних година, још једном загрлимо и поделимо радост живота. Ваши осмеси немају цену, њихова вредност је једноставно немерљива, зато ћу и ове године мојим пријатељима из Фонда, на челу са господином Милојем Милићевићем, пренети најлепше утиске. И ове године ћу да им причам о мојој малој-великој Милици, о близнакињама Лени и Неди, о мом Звездашу Михајлу, о Димитрију, Луки, о мојој Софији и свима Вама, на челу са мама Божидарком, која је и срцем и душом 24 сата дневно посвећена најхуманијем позиву, позиву који се зове људскост.“, рекао је међу остали господин Мирослав Млинар.

Please follow and like us:


You might be interested in


3. Toronto – održan Moleban za zaštitu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori

NA KRSTOVDAN ODRŽAN MOLEBAN U TORONTU


3. Katarina Radivojević i Lana Ašanin

KATARINA RADIVOJEVIĆ JEDAN OD DOBITNIKA NAGRADE “U DUHU TESLE”


Spomenik Nikli Tesli u kanadskoj Nijagari

ЗВАНИЧНО ПРОГЛАШЕН ТРГ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ У НИЈАГАРИ


GREEN CARD ZELENA KARTA NASLOVNA

POSAO U AMERICI , ZELENA KARTA, ISELJENIČKA VIZA , PRAVNA POMOĆ


Radoinjsko jezero 3

RADOINJSKO JEZERO NA RECI UVAC


Beovizija-2020-750×430

ИЗБОР СРПСКЕ КОМПОЗИЦИЈЕ ЗА ПЕСМУ ЕВРОВИЗИЈЕ


Anica Dobra i Nenad Stanković

20 GODINA FESTIVALA SRPSKOG FILMA IZ TORONTA


4. Osmi put na Menhetnu održana konferencija o Tesli

OSMI PUT NA MENHETNU ODRŽANA KONFERENCIJA O TESLI

комплетан текст