Fiće i jugiće izvezli iz garaža

Nedavno su ljubitelji fića, jugića, tristaća i drugih automobila proizvedenih u Zastavi iz Kragujevca predstavili svoje ljubimce u Šafhauzenu, na Prolećnom sajmu (Frühling Schow) koji se svake godine održava u tom gradu.

Članovi Zastava oldtajmer kluba imali su priliku da posle popuštanja mera pandemije virusa napokon izvezu svoje automobile na neku manifestaciju i poučnu druženja sa posetiocima.

– Uprkos lošem vremenu uspeli smo uz pomoć vernih članova kluba da izvezemo svoje ljubimce i prezentujemo ih publici. Bilo je vrlo hladno, što je neobično za ovaj period godine, čak sa kišom i snegom, ali uz našu kreativnost, uspeli smo da izmamimo osmehe publike i radoznalih prolaznika. Oni su zastajkivali, raspitivali se, trudili da saznaju sve, o njima neobičnim, automobilima koji su bili na platou. Mi smo se potrudili da detaljno objasnimo sve pa i to da zastava 750 proizvođena od 1955. do 1985, a jugo-kabrio u samo 500 primeraka, uglavnom za američko tržište – kaže je za “Vesti”, Danijel Rašković, potpredsednik Zastava oldtajmer kluba.

Danijel Rašković pored veoma očuvanog jugo-kabrioleta

Duško Prodanović, predsednik tog kluba na izložbu automobila je poveo i svoju ćerkicu Sofiju. On najavljuje novu akciju.

– Koristim priliku, da putem naših “Vesti”, pozovem sve istomišljenike i ljubitelje Zastavinih automobila, na godišnji skup koji ćemo organizovati 14. maja. Druženje će biti u prostorijama Srpskog kulturnog kluba u Šafhauzenu, a prostor ispred kluba biće ispunjen našim automobilima – kaže Prodanović.

Duško Prodanović sa ćerkom Sofijom

Чланак Fiće i jugiće izvezli iz garaža се појављује прво на Vesti online.

Original Article

(Visited 6 times, 1 visits today)