Čestitka novoizabranom predsedniku Vlade Republike Italije

Čestitka novoizabranom predsedniku Vlade Republike Italije


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku novoizabranom predsedniku Vlade Republike Italije Mariju Dragiju, u kojoj se kaže:

"Primite iskrene čestitke povodom stupanja na dužnost predsednika Vlade Republike Italije, uz najbolje želje za dobro zdravlje i mnogo uspeha u radu.

Ukazano poverenje da vodite Vladu Republike Italije velika je čast, ali je, posebno sada, u vreme globalne krize bez presedana u novijoj istoriji, koja je sve nas stavila pred nezapamćene izazove, i velika odgovornost. Uveren sam da ćete dužnost premijera da obavljate sa istinskom posvećenošću i nesumnjivom stručnošću, na dobrobit Republike Italije i svih njenih građana.

Republika Srbija je posvećena razvoju strateškog partnerstva sa prijateljskom Republikom Italijom. Uveren sam da će bliskost i solidarnost, koju smo pokazali i tokom aktuelne pandemije, dati podstrek našim odnosima i saradnji u oblastima od zajedničkog interesa, doprinoseći napretku naših država i naroda", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Beograd,

13. februar 2021. godine

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)