Emisija „Naši u svetu“ petkom na talasima Radio Novog Sada

Od šestog oktobra, Radio Novi Sad, deo Radio-televizije Vojvodine, u svojoj programskoj šemi ima emisiju posvećenu srpskom rasejanju.

„Povežimo se događajima, pažnjom, kulturom i tradicijom“, poručuje tim Prvog programa Radio Novog Sada koji svakog petka pet minuta nakon 19 časova realizuje celosatnu emisiju „Naši u svetu“.

Urednik Goran Pavlović i njegova saradnica Ljiljana Bandić su i za poslednji oktobarski petak pripremili najnovije vesti o iskustvima i postignućima naših zemljaka na radu u inostranstvu. Njih dvoje očekuju predloge i sugestije slušalaca na +381 64 819-5456 i nasiusvetu@rtv.rs, nošeni krilaticom „Granice ne postoje u mislima brižnih“.

Na frekvencijama 97,7 – 99,3 – 99,6 MHz, kao i putem interneta, 27. oktobra od 19.05 će između ostalog biti reči i o aktuelnom popisu niške dijaspore i ulozi portala „Dijaspora na vezi“ u njemu. O ovim projektima, koji su sufinansirani sredstvima Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova RS, govoriće rukovodilac popisa i urednik portala Ivan Kalauzović Ivanus.

Tekst: Dijaspora na vezi
Foto: Radio Novi Sad, RTV