Edukativni paneli Komercijalne banke o IPARD fondovima

Komercijalna banka je, širom Srbije, organizovala niz edukativnih panela i prezentacija, kako bi klijentima približila mogućnosti korišćenja sredstava iz IPARD fondova, veoma značajnih za razvoj agrobiznisa u Republici.

Prezentacije su održane u Mladenovcu, Arilju, Novom Sadu, Kruševcu i Ljigu. Predstavnici Banke su, uz podršku predstavnika Ministarstva poljoprivrede, lokalnih vlasti i konsultantskih kuća, zainteresovanim poljoprivrednicima govorili o uslovima i procedurama za korišćenje subvencije iz IPARD fondova. Klijentima su, takođe, predstavljeni i proizvodi i usluge Komercijalne banke namenjeni poljoprivrednim gazdinstvima, koji prate korišćenje sredstava iz IPARD-a, ali i celokupnu paletu proizvoda namenjenu agro industriji.

Tokom prezentacija istaknute su sve komparativne prednosti Banke i benefiti koje klijenti mogu da ostvare kroz poslovnu saradnju sa Komercijalnom bankom.

Sredstva iz IPARD fondova namenjena su registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima koja posluju u okviru sektora proizvodnje mleka, mesa, voća i povrća i sektora ostalih useva, koja ispunjavaju konkursne uslove, domicilne i međunarodne standarde. Osim poljoprivrednih gazdinstava pravo na korišćenje sredstava iz IPARD fondova imaju i preduzetnici, privredna društva i zemljoradničke zadruge.

Korisnik u toku sprovođenja ovog programa može da ostvari ukupan iznos IPARD podsticaja do 1,5 milion evra, ukoliko je reč o registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, odnosno do dva miliona evra ako je reč o prerađivačima. Za dosada objavljena tri konkursa, budžet za subvenciju IPARD-a je oko 20 miliona evra, a predato je 479 zahteva.

Sledeću prezentaciju ovih podsticaja, Komercijalna banka će održati na području Istočne Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.