Dženan želi među „orlove“

Novi Pazar je grad sporta, posebno fudbala. Iznedrio je brojne asove, poznat je po vernim navijačima, ali je sve više dečaka koji fudbalsko ime stiču daleko od obala Jošanice. Jedan od njih je i Dženan Bejtović koji je u Pazaru rođen 2002, ali ime i karijeru gradi u Beču gde od 2016. živi u 10. becirku.

– Član sam FAVAC
-a, jednog od najstarijih austrijskih klubova i igram na poziciji levog krila, ali se bolje služim desnom nogom – kaže momak koji je svojevremeno selektiran u reprezentaciju šumadijskog okruga, ali je sada žitelj austrijske prestonice.

– Fudbal treniram od 2011. i počeo sam u Fudbalskoj akademiji As iz Novog Pazara. Tamošnjim trenerima dugujem neizmernu zahvalnost za sve što su me naučili i ugradili ljubav prema fudbalu.

Ne krije da mu je idol Nejmar zbog vrhunske tehnike. Visok je 177 centimetara, a spreman je i za veće izazove od trenutnih.

– Treniram dva puta dnevno pet dana u nedelji, a vikendom su utakmice u gradskoj ligi Beča. U klubu je još nekoliko dečaka koji su poreklom iz Srbije, ali i moj brat Mervan koji ima 15 godina. Talentovan je, već dve godine je trenira i možda jednog dana zajedno zaigramo.

Otac Refik i majka Fahrija potrudili su se da dečaci imaju sve što im je neophodno za razvoj. Porodicu je oplemenio dolazak i trećeg sina Ilhana, koji ima samo dve godine.

– Ponosan sam na sinove, pre svega na starije jer su primerni momci, dobri učenici i sportisti, dok je najmlađi ljubimac svih nas – kaže Refik. – Cilj mi je da se pravilno razvijaju, poštuju fer-plej, druže se, a ako su zaista talentovani to neće promaći.

Da li su već negde notirani?

– Prijaju pohvale koje dobijaju, naročito Dženan koji je već u neku ruku profilisan igrač, a najviše bi voleli da ga zapaze skauti Fudbalskog saveza Srbije. Prirodno je da danas-sutra igra za Srbiju jer ima naš pasoš. Ukoliko procene da nije potreban nivo i kvalitet možda se obre u dresu neke druge selekcije. Najpre je potrebno da ga vide i verujem da će se oduševiti. Austrijanci su prijatno iznenađeni pošto je na 22 utakmice postigao čak 15 golova – ponosan je tata Refik.

Pazar u srcu

Bejtovići svaku priliku koriste da posete Novi Pazar, gde su im rođaci i brojni prijatelji.

– Dolazimo bar dva puta godišnje. I dok se mi družimo Dženan i u to vreme vredno trenira, a u gradu su svi prijatno iznenađeni koliko brzo napreduje u kratkom vremenskom periodu – kaže Refik.

Чланак Dženan želi među „orlove“ се појављује прво на Vesti online.

Original Article