Dušom i mislima u Bresju

Nedavno su se u prostorijama SKUD-a „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Šenenverda okupili žitelji sela Bresje, nadomak Svilajnca, koji rade u Švajcarskoj, kako bi učestvovali u humanitarnoj akciji za svoje mesto.

Uz bogatu večeru i lepu muziku uživalo je oko 70 gostiju. A pored žitelja Bresja bili su tu i zemljaci poreklom iz Svilajnca, Topole, Loznice, Kraljeva i drugih mesta. Među ostalima, bile su prisutne i familije Milutinović, Nikolić, Milanović, Milošević, Petrović, Mitrović i druge.

Novac koji je zarađen ide za održavanje njihovog sela, renoviranje crkve i drugih objekata.

– Večeras smo se okupili ovde u Šenenverdu da održimo humanitarno veče i da se prikupi što više novca kako bismo ulepšali naše Bresje. Sav prihod od prodaje hrane i pića ide za obnovu sela – kaže Srđan Milutinović, jedan od organizatora.

Slavoljub Milošević, takođe jedan od organizatora ove humanitarne akcije, pre svega zahvaljuje društvu „Vuk Stefanović Karadžić“ u Šenenverdu koje im je ustupilo prostorije.

– Hvala im što su nam izašli u susret i dali salu na korišćenje i da održimo ovo lepo veče. Nismo išli da skupljamo novac od stola do stola, već smo išli na zaradu od prodaje specijaliteta sa grila, slatkiša i pića. Inače, ovde nemamo nijednog sponzora, generalno mi smo sponzori koji smo radili i poklonili svoje vreme. Uživamo u služenju i nije nam žao utrošenog vremena – kaže Milošević.

Među onima koji su došli da podrže ovu humanitarnu akciju bile su i tri drugarice Vesna, Ljilja i Slađa, a posebno je bilo veselo društvo koje su činili Mina, Jasmina, Slavica i Saša.

Uživaju u ljubavi

Jedan od najmlađih organizatora večeri bio je Đorđe Milutinović.

– Ništa mi nije bilo teško. Povod je dobar, sve ovo činimo za Bresje, a i uživamo. Naročito ja, jer mi je tu i devojka Mina. Malo sam s njom, malo uslužim goste, veselo je, lepa atmosfera – kaže Đorđe.

Чланак Dušom i mislima u Bresju се појављује прво на Vesti online.

Original Article