Државни орден Жарку Брестовцу из Канаде

  1. 02.2019.

Међу појединцима и институцијам које је, поводом Дана државности, одликовао председник Србије Александар Вучић налази се и једно име из српског расејања у Канади – Жарко Брестовац.

Жарко Брестовац је успешан пословни човек, велики дародавац у култури и већ четврту годину председник Српске националне академије у Торонту.

Брестовац је непосрдним радом и материјалним доприносом обновио зграду Српске народне академије (СНА) и успоставио директан контакт са другим организацијама српске дијаспоре у Торонту, јавља за Програм за дијаспору РТС-а Бранка Дикановић Трбојевић.

Материјално је помагао и друге културне институције, часописе као и акције бројних српских удружења у Канади. Његов допринос у обнављању простора, а самим тим и активности СНА је изузетан. Од свог оснивања 1981. Српска национална академија је организовала бројне културне програма, предавања, изложбе и књижевне сусрете па је одликовање председнику, признање и установи која се потврдила као културни и духовни центар српског народа у Канади.

“Управни одбор Српске националне академије Канаде у Торонту срдачно је честитао свом председнику Жарку Брестовцу на добијеном Сретењском ордену са златним зрацима, владе Републике Србије. Нашем Жарету желимо добро здравље и још много признања за самопрегоран рад и лично одрицање у корист Српске заједнице у канадској дијаспори. Понос је имати за Председника таквог човека. Свим члановима СНА желимо много успеха у даљем раду.” – истиче се у честитци Српске националне акадеије из Торонта.

„Српска стварност“

Original Article

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.