Drugi Srbin u bečkom parlamentu

U poslaničke klupe skupštine pokrajine Beč ušao je i drugi političar srpskog porekla, Hans Arsenović, član stranke Zelenih, a među prvima mu je čestitao Nemanja Damnjanović, iz Slobodarske partije Austrije (FPOe),doskorašnji jedini političar srpskog porekla u bečkom parlamentu .

Posle odličnog rezultata Zelenih na parlamentarnim izborima u Austriji došlo je do pomeranja, usled kojih je Arsenović, čiji je otac Srbin, a majka Austrijanka, ušao u poslaničke klupe. On je nasledio mesto Faike El Nagaši, koja je prešla u austrijski parlament. Arsenović će u poslaničkom klubu Zelenih biti nadležan za privredu i sport.

On je uspešan biznismen, osnivač kompanije San kompani, ali je bio i dugogodišnji šef frakcije Zelenih u Privrednoj komori Beča i potpredsednik Privredne komore glavnog grada.

– Raduje me što mogu svoje dugogodišnje iskustvo kao bankar i preduzetnik da unesem u svoj novi posao u bečkoj skupštini. Biću snažan glas podrške start apovima i malim preduzećima – naglasio je on.

Rekao je da će se posebno zalagati za održivu i ekološku privredu mimo lobija velikih banaka i multinacionalnih koncerna.

Чланак Drugi Srbin u bečkom parlamentu се појављује прво на Vesti online.

Original Article