Dragica donela radost i emocije

U Eparhijskom centru SPC u Diseldorfu održano je književno veče sa Dragicom Šreder. Autorka četrnaest knjiga, priređivač 31 dvojezične antologije poezije i proze za decu i odrasle i prevodilac 17 knjiga drugih autora na nemački jezik, čitala je odabrane delove iz svog bogatog stvaralačkog opusa. Dragica Šreder iz Miloševa kod Jagodine dobitnica je više nagrada, a kao član brojnih udruženja književnika i prevodilaca u Srbiji i Nemačkoj, svojim literarnim i prevodilačkim radom neumorno doprinosi povezivanju autora i čitalaca sa različitih jezičkih prostora.

Među onima koji su bili na ovoj književnoj večeri je i Slavica Pilgrim koja ističe da je druženje sa Dragicom Šreder bilo opušteno i uspešno kao što je i sama autorka.

– Iako je bio radni dan, ljubitelji lepe reči su došli da saslušaju priče i pesme koje je Dragica pročitala kao i uvek istim žarom. Bilo je vremena da odgovori i na pitanja koje su joj gosti postavili i napiše posvetu u svakoj knjizi koje je poklonila. Uvek nasmejana i vesela sa radošću je svoje vreme posvetila nama da bi nam ulepšala i tako već divno veče i zato smo joj od srca zahvalni..

Ljubitelji pisane reči sa pažnjom slušali priče i pesme

Mladu Nemicu Anju Olig Šrederova je očarala kada su se upoznale pre nekoliko godina.

– Meni lično se svidelo čitanje Dragice Šreder. Način na koji ona svoje tekstove govori publici je veoma uzbudljiv. Ona uvek svoje radove čita sa velikom dozom radosti i emocija i tako međe prisutnima stvara porodičnu atmosferu. Kad god mogu idem na njene večeri, dajem joj podršku i uživam slušajući je. Posebno cenim to što kombinuje kulturne poglede. Svi su dobrodošli, uvek se čita na srpskom i nemačkom što je po meni vrlo važno – istakla je za “Vesti” simpatična Anja.

Чланак Dragica donela radost i emocije се појављује прво на Vesti online.