DONACIJE IZ čEŠKE I AUSTRALIJE 27-GODIŠNJEM INVALIDU IZ BRATUNCA ZA OPERACIJU U RUSIJI

Na kućni prag 27-godišnjeg Igora Dundića iz Bratunca, invalidu kojem je potrebna operacija u Moskvi kako bi opet mogao da stane na svoje noge, nedavno je stigao dar od 200 evra od dobrotvora Slobodana Mladenovića, koji radi u Pragu.

– Supruga ovog divnog čoveka nam je lično donela novčani dar koji je poslao njen suprug Slobodan u ime cele njegove porodice. To je i mene i Igora baš prijatno iznenadilo. Želela bih da se od sveg srca zahvalim tom dobrom gospodinu i njegovoj porodici, na pažnji i pomoći kako bi moj sin što pre krenuo na put izlečenja – rekla je u telefonskom razgovoru novinarima „Vesti“ majka Mileva Dundić, koja radi kao službenica u srebreničkom Osnovnom sudu i od svoje plate jedva pokriva osnovne kućne potrebe, znatno uvećane činjenicom da joj je sin nepokretan.
Pored toga, još jedno lepo iznenađenje je stiglo Dundićima kad ih je posetio i donator iz Adelejda, Risto Lujić, i doneo im donaciju od 100 australijskih dolara.

– Kada je Risto Lujić na stranici Humanitarnog mosta pročitao da mom sinu samo operacija u Moskvi može pomoći da ponovo prohoda i živi normalan i ispunjen život, ovaj humani zemljak je odlučio da čim dođe u otadžbinu poseti i nas. Bilo nam je pravo zadovoljsto što smo imali priliku da ga upoznamo i u granicama svojih mogućnosti ugostimo. Hvala mu od sveg srca na pomoći – kazala je majka Mileva.

Nedostaje još 6.460 evra

U dosadašnjem toku akcije Humanitarnog mosta, zahvaljujući pomoći plemenitih zemljaka iz češke i Australije, kao i svim ostalim donatorima koji su svoje priloge već poslali, prikupljeno je 3.540 evra, računajući sve donacije u ovoj valuti. To znači da porodici Dundić sada nedostaje 6.460 evra do pune sume potrebne za odlazak i operaciju u Moskvu.

Ono zbog čega su dobrotvori širom sveta poželeli da pomognu majci Milevi Dundić da svom sinu obezbedi nedostajućih 10.000 evra za hirurški zahvat u Rusiji, od ukupno 19.400 evra koliko košta, jeste pre svega zla sudbina koja je ovu malenu porodicu dovela do ivice ponora i beznađa. Rat, tragična pogibija Igorovog oca, njegova teška saobraćajna nesreća koja ga je vezala za krevet već pet godina, dovoljni su razlozi da nikoga ne ostave ravnodušnim. I kao što nisu ostali ravnodušni njihovi sugrađani koji su im pomogli da prikupe prvu polovinu sume, tako ni plemeniti čitaoci „Vesti“ koji se sada trude da obezbede drugu polovinu novca za Igorovu predstojeću operaciju.
– Želela bih još jednom da zahvalim od sveg srca svima onima koji su razumeli našu muku i koji mi pomažu da svom sinu osiguram lepšu budućnost – poručila je Mileva, prenevši i Igorove pozdrave kome se raspoloženje vraća i svoj hendikep lakše podnosi, jer je uveren da put u Moskvu više nije samo pusta želja majčina i njegova.