Dodik pozvao Nebojšu Stefanovića da prebroji demonstrante u Banjaluci

BANJALUKA/BEOGRAD, 29. decembar 2018, (Njuz) – Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je zvaničan poziv ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću da dođe u posetu Republici Srpskoj i prebroji demonstrante koji u poslednjih nekoliko dana intenzivno protestuju.

Demonstranti u Banjaluci već danima protestuju zbog hapšenja Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida Dragičevića, kao i zbog represije koju policija sprovodi nad građanima.

S obzirom na to da broj demontranata raste iz dana u dan i da niko ne zna koliko ih tačno ima, Milorad Dodik je rešio da u pomoć pozove dokazanog stručnjaka u oblasti prebrojavanja.

– Gospodin Nebojša Stefanović je pokazao izuzetnu stručnost u oblasti brojanja ljudi, kako onih koji stoje, tako i onih koji se kreću. Svako može da iznese neku svoju procenu, ali jedino Stefanović koristi merodavnu metodu brojanja “glavu po glavu“, pritom imajući u vidu i zapreminu prostora koju zauzimaju zimske jakne – objasnio je Dodik.

Prema Dodikovim rečima, Stefanovićevi rezultati će staviti tačku na sve špekulacije o broju demonstranata.

– Ako gospodin Stefanović izađe i kaže da je na ulicama 1.500 ili 1.600 ljudi, ko smo mi da u to sumnjamo? Na primeru Beograda nam je već dokazao da taj broj ljudi vrlo lako može da se razvuče i na nekoliko kilometara kako bi izgledalo da ih ima više, zato je bitno da znamo tačan broj kako niko više ne bi gubio energiju na rasprave o tome – naveo je Dodik.

Predsedavajući Predsedništva BiH ocenio je da se Republika Srpska suočava sa veoma teškom situacijom i sa velikim problemom koji deli narod i koji će još porasti ako ne bude saopštena prava istina.

– Zato moramo da saznamo istinu o onome što nas sve tišti: Koliko je demonstranata na ulicama? – zaključio je Dodik.

Nenad Milosavljević

The post Dodik pozvao Nebojšu Stefanovića da prebroji demonstrante u Banjaluci appeared first on Njuz.net.

Original Article

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.