Dobre vibracije na 63 jezika

Svečanom večerom i prigodnim kulturno-umetničkim programom najveća etnička radio-stanica u Australiji – 3ZZZ, obeležila je 30. rođendan.

Programi ove radio-stanice imaju izuzetno važnu ulogu u informisanju multikulturalne zajednice u Viktoriji. Emituju emisije na 63 različita jezika i nezaobilazni su deo u životu i radu mnogih etničkih zajednica.

Na prijemu održanom u „Grand Star“ centru u Altoni prisustvovalo je nekoliko stotina zvanica, među kojima predstavnici javnog i političkog života kao i voditelji i urednici programa na etničkim jezicima. Još od osnivanja bez prekida emituju se programi „Glasa Ravne Gore“ na srpskom.

Svoje jednosatne emisije četvrtkom i subotom posvećene su zbivanjima i aktuelnosti u otadžbini i srpskoj zajednici u Viktoriji. Programe uređuje i priprema grupa volontera predvođena Milanom Pualićem.

– Planovi su nam da proširimo naše programe još jednom nedeljnom emisijom. Verujemo da smo tokom poslednjih pet godina znatno povećali kvalitet – kaže za „Vesti“ Milan Pualić.

On navodi da im je cilj da služe isključivo pozitivnim ciljevima cele zajednice, kao i da su otvoreni za saradnju sa svima.
– Trudimo se da redovno prenosimo akutelnosti iz otadžbine, naše zajednice u Melburnu – rekao je Pualić.

Veliki broj slušalaca čine i najstariji članovi srpske zajednice, pa se bave i posebnim temama za penzionere počev gostovanja sagovornika vezanim za penzije, punomoćja pa do zaštite starijih od zlostavljanja.

Odnedavno emisije „Glasa Ravne Gore“ su „podmlađene“ dolaskom Marine Jovović koja u Melburnu završava master studije Master of Counselling.
– Pre dve i po godine došla sam iz Crne Gore gde sam završila socijanu politiku i rad. Odnedavno sam uključena i u pripremanje radio emisija. Moram da kažem da mi se u Melburnu izuzetno sviđa srpska zajednica. Došla sam iz Bara i u srpskoj zajednici našla podršku iakok sam im bila potpuni stranac. Na tome sam im zahvalna do kraja života – kaže Marina.

Saradnja sa „Vestima“

Radio emisije „Glas Ravne Gore“ imaju i dugogodišnju saradnju sa „Vestima“, redovno popularišu i prenose tekstove sa stranica Humanitatnog mosta, a organizovali su i nekoliko akcija za bolesne i socijano ugrožene u otažbini.
– Humanitarni most je izuzetno cenjen, a posebno rad svih vaših saradnika. Nedavno smo posredstvom „Vesti“ poslali 9.000 dolara za porodicu Spasić o kojima ste pisali i pomoć im je uručena zahvaljući „Vestima“ i vašem dopisinku u Melburnu – kaže Milan Pualić.

Чланак Dobre vibracije na 63 jezika се појављује прво на Vesti online.

Original Article

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.