„Đurđevdan“ u Štarnbergu

Uoči obeležavanja 20 godina postojanja, hor Singidunum iz Minhena, kojim diriguje kompozitor Vladimir Milosavljević, nedavno je održao koncert u kapeli Klinike Štarnberg, u istoimenom gradiću nadomak bavaraske prestonice.

Hor je pevao kompozicije pravoslavne duhovne muzike, a tokom nastupa pevali su kao solisti sopran Vera Bermel, mecosopran Valia Dimitrova i bariton Petro Bojko. Među članovima je i Katica Babić koja s horom nastupa godinu i po dana, a iza sebe odranije ima solističku karijeru u zabavnoj i popularnoj muzici.

– Publika nas je na ovom koncertu podržala i nagradila burnim aplauzom za prvi deo u kome smo pevali duhovnu muziku. U drugom delu izveli smo nekoliko narodnih i izvornih pesama uz pratnju Radmile Bešić na gitari – kaže Katica koja u horu peva drugi sopran, a ponekad kao prvi alt, iako je njen glas prvenstveno mecosopran.

Ona je pevala pesmu „Jovano, Jovanke“ uz podršku solista hora Vere Bermel i Radmile Bešić na gitari, a finale ovog efektnog nastupa pripalo je pesmi „Đurđevdan“ koju je pevalo 18 članova hora uz podršku Radmile Bešić na gitari.

Katica Babić koja nosi i umetničko ime Ket Li, pored pevanja u Singidunumu i solističkih nastupa, skoro tri godine uči sviranje klavira. Pored toga, ona priprema i solistički koncert na kome bi uz pesme zabavnog karaktera izvodila i pesme u etno stilu. Posle tog koncerta planira turneju u okviru koje bi nastupala i u Srbiji.

Jubilarni koncert u subotu, povodom 20 godina postojanja i rada, hor Singidunum u subotu, 23. novembra, priređuje jubilarni koncert u Salvator crkvi koju koristi Grčka pravoslavna crkva u Minhenu. Koncert počinje u 19.30 u Salvatorstr. 17
.

Чланак „Đurđevdan“ u Štarnbergu се појављује прво на Vesti online.

Original Article