Deset godina asocijacije La Liberte – Sloboda iz Pariza

Pariska humanitarna asocijacija „La liberte – Sloboda“, koju vodi predsednik Rade Rabrenovic, upravo je sakupila staž od deset godina, te ce ovih dana slaviti i lep jubilej.
– Oduvek smo delovali samo humanitarno, a za vreme NATO napada snage smo ustostrucili. Takoreci, specijalozovali smo se za pomoc ratnoj sirocadi, prikupili bismo nešto novca, ili odece, pa bismo tražili nacine kako to da dopremimo na odredište. Ukoliko ne nademo nacin za otpremu, prikupljeno smo davali Asocijaciji Srba Republike Srpske iz Oberviljea, a oni prosledivali gde je najpotrebnije – informiše predsednik Rabrenovic.
U Asocijaciju „La liberte – Sloboda“ ukljuceni su mladi ljudi. Nedavno je novodiplomirani pravnik Nenad Rabrenovic, koji je stao na celo „lanca solidarnosti“, okupio grupu pariskih studenata i povezao ih na konkretnom zadatku.

Glavni zadatak

– Naš zadatak je da pomognemo Dejani i tome je podredena naša trenutna humanitarna borba. O tome smo obavestili i Asocijaciju Srba Republike Srpske. Rajko Zoric iz ASRS nam je obecao da ce naredno prikupljanje novcane pomoci biti namenjeno za Dejanu. Na svim pripredbama i našim okupljanjima u Parizu i predgradu prikupljamo sredstva za Dejanu. Odštampali smo letke, delimo ih gde god ima naših ljudi. Culi smo da se Dejana u Beogradu obratila americkoj ambasadi. Moracemo svi zajedno pobediti – kaže predsednik Rabrenovic.

– Na Internetu smo našli poruku Beogradanke Dejane Lekic kojoj su amputirana creva i preživece samo ukoliko se obavi transplatacija creva, operacija koja košta 250.000 dolara i obavila bi se u Pitsburgu. U ovu trku u borbi za život ukljucili su se mnogi, prikupljamo sredstva, hocemo da spasimo mladi život. Sa Dejanom se telefonom cujemo dva-tri puta sedmicno, hrabrimo je, a i ona je hrabra i vedra devojka. Divimo joj se!
Naši humanitarci iz „La liberte – Sloboda“ stupili su i u kontakt sa slavnim Šapcaninom prof. dr Miodragom Jovanovicem koji živi u Kvebeku, u Kanadi.
– Prof. dr Jovanovic se jako zainteresovao za Dejaninu bolest, raspituje se, telefonira nam, cak nas u pet ujutro probudi. Dejanu ce obici 16. maja u Beogradu, to ce za nju biti svetlo u tami. Radimo punom parom, a cim ovu akciju završimo, prelazimo na drugu – govori humanitarac Nenad.

(Visited 1 times, 1 visits today)