Делић Господње хаљине Хитон Господњи у Београду 22.јула до 2. августа 2019. године

Hiton-Gospodnji.jpg

Хитон Господњи у Београду

 

По благослову Патријарха московског и све Русије Господина Кирила и Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја, Хитон Господњи је у обиласку градова Србије, а од 22. јула до Светог Илије биће у Архиепископији београдско-карловачкој.

Велика светиња је уз полицијску пратњу стигла у поподневним часовима из цркве посвећене Богородици Казанској у Прову (Епархија шабачка) која је данас прославила своју заштитницу, у храм Рођења св. Јована Претече и Крститеља на Петловом Брду у Београду. Свештеник Емил Миловановић из храма св. Јована је нешто пре 17 часова стигао пред храм, где је Хитон Господњи из руку монаха Арсенија из Спасо-Јаковљевско-Димитријевског манастира из Великог Ростова, преузео старешина храма отац Предраг Тодоровић. После вечерњег бденија служен је Акатист Господу Исусу Христу, верници су целивали Хитон и честице моштију који су у пратњи донели монаси из Русије, а потом су миросани. Овој великој светињи – одежди Господа и Спаса нашега Исуса Христа у којој је Господ и пострадао за спасење света, а која се сада први пут на овај начин излаже јавности и даје верном народу на поклоњење, благочестиви народ Београда моћи ће да се поклони сваког дана од 8 до 19 часова.

 

Света Литургија служиће се до Илијиндана свакодневно од 8 часова, осим недељом и празником када је у 9 сати, а вечерња служба сваки дан се служи у 17 часова.

 

http://www.slovoljubve.com/cir/Newsview.asp?ID=19689