Debakl u Ričmondu

Proteklog vikenda odigrane su utakmcie 3. kola FFA kupa Australije. Nažalost, sva tri srpska predstavnika koji su izašli na teren – Ficroj Srbija, Vestgejt Sinđelić i Mladost Vilijamstaun oprostili su se od daljeg takmičenja. Poslednji naš predstvanik u nacionalnom Kupu Springvejl Beli orlovi bili su u ponedeljak kasno uveče gosti Bulina, tima iz Druge Premijer lige Viktorije.

Lekcija Brajtona

Ficroj Srbija je u prvoj zvaničnoj utakmici na novom stadionu u Ričmondu – „Kevin Bartlet Rezerve“, ugostila ekipu Brajtona, tim osnovan 1924. godine koji se trenutno takmiči u Trećoj državnoj ligi Viktorije (grupa jugoistok). Po mnogima, ovaj protivnik nije trebalo da predstavlja težu prepreku za plasman u narednu rundu ovog takmičenja, međutim, iznenađenja su uvek moguća.

A, Brajton je zaista priredio iznenađenje, eliminisavši Ficroj Srbiju iz FFA Kupa, ostvarivši pri tom neverovatnu pobedu od 5:1!

Šok umesto preokreta

Od daljeg takmičenja oprostio se i Vestgejt Sinđelić, koji je bio gost Nort Kofilda u Saut Vanterni. Domaćin, iako igra u nižem rangu, takođe se pobrinuo za iznenađenje savladavši srpsku ekipu sa 2:1.

Domaćin je neočekivano poveo u 53. minutu preko Ranzolina. Trener Kovačević je tada reagovao i iz igre izveo nedovoljno pripremljenog novajliju Nikolića, a uveo Aleksa Petrovskog. Ova izmena urodila je plodom već u 65. minutu jer je baš Petrovski izjednačio rezultat.

Umesto potpunog preokreta, znatno motivisaniji domaćin je devet minuta pre kraja utakmice golom Izraelsona došao do velike pobede i plasmana u 4. kolo nacionalnog Kupa Australije.

Tim Sinđelića: G,Valese, J. Džurkić, N. Sarbin, J. Portiljo (od 70. D. Karalambus), J. Nikolić (od 53. A. Petrovski), M. Međedović, N. Lozano Martanez (od 87. N. Kuelo), B. Eftimoski, R. Pagnokolo, M. Tošić, D.Zarefa. Trener: Nebojša Kovačević.

Nesrećni penal

Mladost iz Vilijamstaunu je igrala u gostima protiv Sidnam Park Makedonije, člana Prve državne lige Viktorije (u grupi zapad je zajedno sa Ficroj Siti Srbija). Utakmica je odigrana na terenu Grin Gali Rezerv, a slavio je domaćin sa 2:0 golovima A. Omoboje u 70. i K. Deleva u 85. minutu.

Treba istaći da su fudbaleri Mladosti dobro odigrali ovaj susret i bili ravnopravni u duelu sa jakim protivnikom sve do finiša kad je meč odlučen. Verovatno presudan trenutak dogodio se sredinom drugog poluvremena kad je golman Sidnam Makedonije pri rezultatu 0:0 odbranio jedanaesterac koji je izveo Aleksandar Dimitrijević. Onda su kola Mladosti krenula nizbrdo…

Fudbalski kalendar

– 21. mart – 15.00

Springvejl Beli orlovi utakmicu 1. kola Treće Premijer lige Viktorije igraće na svom terenu u Srpskom sportskom centru u Kizborou protiv Melburn Viktorija. Predigra mladih timova počinje dva sata ranije.

– 21. mart – 15.00

Ficroj Siti Srbija (ubuduće pod novm imenom Ričmond Srbija) u 1. kolu Prve državne lige Viktorije (grupa severozapad) biće gost Kilor Park Austrije. Dva časa ranije sastaće se mladi timovi.

– 21. mart – 15.00

I Vestgejt Sinđelić takođe startuje u subotu. U 1. kolu Druge državne lige Viktorije (grupa severozapad) naš tim je gost Hopers Krosinga. Rezervni timovi sastaće se u 13.00 časova.

– 21. mart – 15.00

Na otvaranju sezone Treće držvne lige u Viktoriji, utakmicu 1. kola Mladost iz Vilijamstauna igra u gostima. Domaćin našem timu je Point Kuk.

Drina kreće od 2. kola

Za fudbalere Nobl Park junajted Drine premijera nove sezone Četvrte državne lige (grupa jug) biće utakmica 2. kola, u kojem 28. marta u 15.00 sati gostuju ekipi Dingli Stars. Prvo kolo je odloženo za subotu 11. april.

Чланак Debakl u Ričmondu се појављује прво на Vesti online.

Original Article