Данијела Сремац из српског расејања отвара нова врата Србији

sremac tri sremac sest sremac sedam sremac pet sremac cetiri sremac sremac dva

Причу о Данијели Сремац, независном кандидату за председника Србије почећемо овако!

Из далеке нам Америке стиже драги рођак кога нисмо дуго видели и чије племенито срце и речи приањају за нашу душу.

Све што је гђа Сремац имала да саопшти о свом програму базираном првенствено на економским питањима, али и питањима заштите српске државе и бића српског народа, је оно што је грађанству Србије потребно.

Жеља гђе Сремац да грађани Србије имају прилику да напредују у животу као што је то могуће у Америци, да се људи запошљавају на отвореном конкурсу, према знању и квалитетима, је и наша жеља.

Рођена у Србији, школована у Америци, економиста, писац, политиколог јер се на посебан начин бави политиком која промовише Србију на најбољи начин у Америци, мајка троје деце, изложила је свој економски програм у неколико фаза из којег издвајамо:

Банка дијаспоре: подршка малим и средњим предузећима, са минималним каматама 0% за жене које покрећу псоао и 0% камата судентима

Нове економске зоне, подршка предузетницима Србије без ЕУ у 5 економских зона кроз које би се привукао страни капитал и отворило нових 100.000 радних места

 

Као српкиња али и грађанин Америке заступаће интерес Србије, настојаће и да убеди Америку да подржи интересе Србије. Нова администрација у Вашингтону, на челу са председником САД, господином Доналдом Трампом, показује заинтересованост за нову врсту сарадње и односа са Србијом.

Независни председнички кандидат гђа Данијела Сремац, која има српско и америчко држављанство, блиска Републиканској партији,  је у прилици да лобира за српске интересе у Америци боље него други председнички кандидати.

Републиканци  су подржали гђу Сремац која је имала преко 250 јавних наступа и дебата везано за српско питање, кад се борила против Клинтоновог бомбардовања Србије. Као аутор књиге “Рат речима”  водећи Српски Институт у Вашингтону, пренела је своје политичко искуство у борби  за српске интересе.

Српска дијаспора, иако неправедно запостављена и без својих представника у телима и органима. је велика снага и потенцијал и нуди Србији руку како би јој и данас помогла  као што то увек чини.

Неопходно је да у скупштини, по узору на Естонију, да постоји и место за представника дијаспоре, поготово када се зна да ван Србије живи четири милиона Срба, који годишње шаљу у земљу пет милијарди долара, рекла је гђа Данијела Сремац.

У области спољње политике, потребни су нови преговори, и то у оквиру Уједињених нација, како би се створио северни ентитет Косова и Метохије, попут примера Републике Српске, јер је то једина гаранција људских права за српски народ, рекла је гђа Сремац, која верује да би нова америчка администрација то разумела.

Одговарајући на конференцији за новинаре на питања, између осталог гђа Сремац је рекла да није у интересу српског народа да буде део НАТО пакта сем у области борбе против тероризма и да природне и историјске везе са Русијом морају бити задржане.

Сада је право време да се искористи нова америчка администрација и исправе грешке бившег америчког председника Била Клинтон, али исто тако много зависи од нас.

 

 

Данијела Сремац је навела је да је ушла у кампању јер не може да гледа рођаке и све остале грађане Србије како се муче и како деца беже из земље, те да жели да им омогући амерички сан у Србији, да раде и остваре своје снове, као што је то био сан њеног оца који је напустио Србију и у Америци остварио каријеру.

Упитана како ће финансирати своју председничку кампању, гђа Сремац је рекла да очекује подршку дијаспоре, али верује да су за то потребна минимална средства јер, како је истакла, има позитивну поруку и нуди реална решења, која нико други нема.

 

Конференцији су присуствовали и представници Уније послодаваца, Синдиката пензионера, бројни домаћи и страни медији.

фото: Ђорђе Ж. Дуњић

фотографија заштићена ауторским правом

У очекивању покрета “Будућност Србије” који прати економски програм, и представљања тима који је Глобални саветодавни Одбор дијаспоре, представљенје данас кандидат из српског расејања гђа Данијела Сремац.