„Dani Srpske u Srbiji“ u 11 gradova

„Dani Srpske u Srbiji“ u 11 gradova

22. septembar 2021.
Aktuelno, Matica, Vesti

1 Views

U Narodnom pozorištu u Beogradu otvorena je manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ koja će trajati do 29. septembra u Beogradu, Kruševcu, Kraljevu, Šidu, Kragujevcu, Kikindi, Zrenjaninu, Sečnju, Nišu, Subotici i Novom Sadu. Kroz bogat sadržaj biće predstavljene naučne, kulturne i umetničke institucije iz svih delova Republike Srpske.

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon kaže da je ova manifestacija, sa sada već osmogodišnjom tradicijom, korisna za naš narod s obe strane Drine i da doprinosi jačanju saradnje i međusobne povezanosti.

„Ovo je odlična prilika da se konkretno zbližimo i još više sarađujemo jer će do 29. septembra u 11 gradova Srbije biti predstavljeni kulturni, turistički i ekonomski potencijali naše voljene Republike Srpske“, rekao je Gujon.

Na otvaranju manifestacije u Narodnom pozorištu u Beogradu intonirane su himne Srbije i RS, a nastupio je i Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije. Svečanom otvaranju prisustvovali su premijer Republike Srpske Radovan Višković, patrijarh SPC Porfirije, ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Slične objaveGujon: Tokom 10 dana kampanje javilo se preko 500 Srba poreklom iz FBiH

20. septembar 2021.Gujon posetio srpsku zajednicu u Salzburgu

20. septembar 2021.Počeli „Dani kulture Srba u Aradu“

20. septembar 2021.

Check AlsoZa osnivanje novih škola i odeljenja dopunske nastave srpskog jezika u dijaspori izdvojeno 20.000.000 dinara

Ministarstvo spoljnih poslova – Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu donelo je …