Danas nam je divan dan, jer slavimo – Život!

Danas je 22. januar, poznat kao Celebration of life day, odnosno Dan slavljenja života. Naravno da je svaki novi dan kome svedočimo prilika i razlog za sreću i zahvalnost, ali danas želimo da to bude specijalno dobar dan, dan kada izjavljujemo ljubav životu! A kako se najbolje pokazuje ljubav, svakako – delima!

Šta ćete vi danas učiniti kako bi ta ljubav u srcu odjeknula širom svemira? Za početak, treba probuditi ili osvestiti snažno osećanje ljubavi za život, a potom će se ona spontano preliti u dela. Zapitajte se, volite li svoj život, tu nezaustavljivu igru bez granica, vijugavu liniju koja vodi u nepoznato? Osvestite tu količinu sreće koja je potreba da se baš mi rodimo, da baš mi budemo deca svojih roditelja, braća ili sestre svoje braće i sestara, roditelji svoje dece, učitelji, kreatori, saradnici Života. Mislite na nebo i raspored zvezda u trenu našeg čudesnog dolaska na svet, sigurno je bilo mnogo magije i znakova koje treba slediti na putu koji je jedinstven svakome od nas? Jer svako od nas dobio je originalni dar, ili svrhu, nešto kao talisman s kojim će ići kroz život i osvajati nove vrhove, nove staze, za hod kroz iskustva, poznanstva, lekcije i prosvetljenja. Koliko je samo sreće u činjenici da nas neko neograničeno voli, taj neko je Život koji uvek uzvraća istom merom, poput ogledala – ako ga slavimo, ako mu verujemo i prilazimo sa osmehom i otvorenog srca, bićemo nagrađeni, jer sve je poklon – svaki novi udah, novi treptaj oka, otkucaj srca!

Život je božiji dar vama. Način na koji ga živite, vaš je dar bogu.

Leo Buskagija

Znate one dane ili trenutke kad nam je srce puno zahvalnosti i radosti jer smo, naprosto živi, jer je sve onako kako treba da bude, to je poverenje u nepogrešivu silu života, i to osećanje danas neka dobije svoj vrhunac! A onda, prepustimo se magiji današnjeg dana, neka dela govore kroz nas, neka ljubav bude dirigent našeg mikrokosmosa koji je sada simfonijski orkestar gde se izvode najlepše melodije!

Danas volimo sebe, kroz vatromet čula!

Danas uživamo u prirodi.

Danas smo tu jedni za druge.

Danas su nam deca najvažnija – u njima su sadržane i ljubav i vera i nada, osnov i svrha našeg postojanja.

Slavimo život, poštujmo njegovu ravnotežu i savršeni sklad svega, oslonimo se na nepogrešivi proces života, pravo vreme za sve. Na kraju, život postoji samo kroz ljubav, da biste živeli – volite.

Fotografija: Unsplash

Budi deo Viber Original zajednice

Irena RangelovIrena Rangelov
Posted by:Irena Rangelov

Čuvarka tuđih priča i kreatorka svojih – ili šta se desi kad bibliotekarka progovori…

Original Article