Дан Русије, Кубањски козачки хор у Сава центру – поклон Руске Федерације Србији

Поводом Дана Русије у београдском Сава центру 11. јуна 2019. године одржан је величанаствен концерт светски познатог Кубањског козачког хора. У препуној дворани, дуготрајним аплаузом поздрављала су се два братска народа, руски и српски.


На самом почетку вечери, амбасадор Руске Федерације у Србији, господин Александар Чепурин је рекао да је концерт дар Руске Федерације Србији која иако у тешком положају,сведочи тесне историјске, културне и духовне везе два народа и додао је да ће Русија бити уз Србију као што је увек и била, и да ће јој пружити заштиту уколико јој буде потребна.
Последњи пут је овај хор с великим успехом гостовао у Србији пре осам година. Вечерас се певало Мајци Русији али и Србији. Концерт се завршио  заједничком песмом Кубањског козачког хора и публике, Тамо далеко. Иначе, концерт је трајао два и по сата
 

Државни академски Кубањски козачки хор је најстарији и највећи национални козачки ансамбл Русије, носилац је бројних одликовања и признања; састоји се од хора, оркестра и играча. Програм укључује како народне, тако и песме руских и совјетских аутора у извођењу хора и солиста, као и игре народа Русије, оркестарска дела итд.

Организатори концерта су Министарство културе Руске Федерације и Руски дом у Београду уз подршку Амбасаде Руске Федерације у Републици Србији. Генерални партнер је компанија НИС.

фото. Спутњик, Радоје Пантовић