Dan i festival Nikole Tesle na Nijagari

Podizanjem zastave ispred opštine grada Nijagare Fols u 14 časova (po lokalnom vremenu) danas će počeće obeležavanje Dana Nikole Tesle i 168. godišnjica Teslinog rodjenja, koju Srbi u Ontariju već petnaestu godinu organizuju.

Večeras, po lokalnom vremenu od 22:00 do 22:15h Nijagarini vodopadi biti u bojama srpske zastave u čast našeg velikog naučnika, Nikole Tesle!

„Podizanjem zastave ispred skupštine grada zvanično počinje ovogodišnji TESLA FEST. U petak, 12. jula sa početkom u 19 časova, u Niagara Parks Power Station (7005 Niagara River Pkwy, Niagara Falls, ON L0S 1A0) održaće se prva internacionalna naučno-duhovna konferencija posvećena našem velikom naučniku Nikoli Tesli. Ovaj poseban događaj otvoriće svojim raskošnim glasom, mlada zvezda srpske opere, Marija Jelić, sopran, tačno ispod Teslinog transformatora. Nakon uvodnog dela, prisutni će imati priliku da čuju zanimljiva predavanja profesora i stručnjaka iz oblasti nauke i duhovnosti. Naš program obogatiće i video i audio šou u hidrocentrali, a na samom kraju posetićemo tunel ispod vodopada gde ćemo imati priliku da uživamo u jedinstvenom pogledu i vatrometu koji će krunisati ceo događaj”, istakao je Borislav Bora Živković, direktor Tesla Festa.

Kartu za KONFERENCIJU koja uključuje obilazak hidrocentrale i tunela, kao i video i audio šou, može se kupiti još danas i sutra putem linka: U subotu, 13. Jula u 17 časova, polaganjem cveća na spomenik Nikole Tesle, na trgu koji nosi njegovo ime, počinje 15. po redu Dan Nikole Tesle u našem gradu. Nakon polaganja cveća, na nekoliko stotina metara od Trga Nikole Tesle, od 18 časova, pa skoro do ponoći, u parku Kraljice Viktorije (6345 Niagara River Pkwy, Niagara Falls, ON L2E 6X8) održaće se drugi po redu internacionalni festival. „Ovaj po mnogo čemu jedinstveni i slobodno možemo reći najveći festival u svetu, posvećen isključivo Nikoli Tesli, uz kulturno umetnički program, pruža mogućnost mladim i talentovanim umetnicima iz cele Severne Amerike da pokažu svoj talenat u raznim oblastima. Festival je prilagođen svim uzrastima i besplatan je za sve posetioce. Pozivamo sve vas koji ste u mogućnosti da nam se pridružite kako u petak 12. jula na naučno-duhovnoj konferenciji tako i u subotu 13. Jula na 15. Danu Nikole Tesle.

Dobro nam došli!”, istakao je Borislav Bora Živković.

Nijagara park pauers stejšn (Niagara Parks Power Station) je renoviran i jedinstveni muzej, ne samo u Severnoj Americi već u celom svetu, gde je u njenoj izgradnji, pored 13 patenata koji su uključeni, 9 je patenata Nikole Tesle.

Izvor: Rasejanje.info

Detaljnije