Da Davidovo srce nastavi da kuca

Pročitavši nedavnu priču na strani Humanitarnog mosta o nevoljama samohrane majke Snežane Dimitrijević iz Surčina i njenoj nemogućnosti da desetogodišnjem sinu Davidu, teškom srčanom bolesniku, obezbedi neophodne lekove, naš najstariji čitalac, Mihajlo Hromiš iz Brizbejna nije mogao da sedi skrštenih ruku. Kao što smo već i zabeležili, Dimitrijevićima je stoga, uputio pomoć u vidu novčanog dara od 250 dolara. Ta donacija, odmah je prosleđena majci Snežani, kako bi što pre došla do lekova.

– Koliko sam samo zahvalna tom dobrom čoveku iz daleke Australije, teško je i da stane u nekoliko rečenica, a ja i ne umem drugačije da izrazim zahvalnost nego da mu se do Boga zahvalim i poželim svaku sreću i blagoslov. Njegova pomoć nam zaista stiže u poslednji čas. David je već bio hospitalizovan kada sam vam se obratila, a odmah potom i operisan. Menjali su mu bateriju na pejsmejkeru i propisali nove lekove za koje nisam imala novac, pa sam morala da se pozajmim. Sada ću odmah vratiti tu pozajmicu, ali i rešiti bar neki od računa koji mi ne daju mira. Socijalna pomoć koju primamo jednostavno nije dovoljna ni za najosnovnije potrebe, a zbog korona virusa i zdravstvenih problema kako Davidović, tako i starije ćerke Nade, nisam mogla da bar negde čisteći zaradim neki dinar – iskreno će Snežana Dimitrijević, dodavši:

– Istina je i da se mi svako malo nađemo u ovakvom problemu, jer od socijalne pomoći koja iznosi manje od 100 evra ne možemo namiriti podstanarske račune i imati dovoljno za najosnovnije potrebe, a kamoli za lekove koji se često menjaju. David je i ovog puta izbegao najgore. Zbog teške kardiomiopatije još kao beba dobio je pejsmejker, pije razne lekove i često boravi u bolnici, ali zbog nedavnih problema sa pejsmejkerom i raznih drugih tegoba koje idu uz to ponovo se našao u bolnici gde boravi već nekoliko meseci. Zbog toga, ali i bolesti ćerkice Nade koja je nekoliko nedelja imala temperaturu, zbog čega se i sumnjalo da ima korona virus, nisam znala šta bih i kud bih pre. I zato veliko i od srca hvala još jednom, tom divnom čoveku na drugom kraju sveta, na ukazanoj podršci i razumevanju naših muka iz kojih se izlaz ne vidi.

Jedno dete u bolnici, drugo kod kuće sa bakom

– Trenutno sam u bolnici pokraj Davida, a svaki dan koji provedem sa njim, moram i da platim. Ćerkicu Nadu sam morala da ostavim da bude sa bakom i njima je sada mnogo teško. Činjenica je da nam svega fali: hrane, garderobe, a tu je i početak nove školske godine. Mukama nikad kraja. Ukoliko neko od dobrih ljudi može da nam pomogne i na taj način, bila bih mu večno zahvalna – kaže majka Snežana.

Kontakt za pomoć

Ko može i želi da pomogne Snežani Dimitrijević i bar malo olakša teško breme i nevolju, može stupiti u kontakt sa njom putem telefona na broj: +381 61 237 53 99 i dogovoriti se o načinu dostave pomoći. Adresa je: Željeznička br. 71, Surčin, Srbija, a tu je i broj tekućeg računa (Banka Inteza) 160-5700100704765-59.

Чланак Da Davidovo srce nastavi da kuca се појављује прво на Vesti online.

Original Article