Carterom u Podgoricu

Crnogorska nacionalna aviokompanija „Montenegroerlajns“ juce je, prvim letom, zvanicno otvorila letove na carter liniji Podgorica-Bec-Podgorica. Avion iz Podgorice sa beckog ćrodroma u glavni grad Crne Gore poleteo je u 10.05 casova.
Povodom otvaranja redovne carter linije crnogorske nacionalne aviokompanije „Montenegroerlajns“ izmedju Podgorice i Beca danas je na beckom ćrodromu odrzana promocija, kojoj je prisustvovao i ministar za saobracaj i pomorstvo Republike Crne Gore Jusuf Kalamperovic.
Crnogorsku delegaciju docekali su najvisi zvanicnici beckog ćrodroma, koji su izrazili zelju za dobrom saradnjom. Ministar Kalamperovic ukazao je u svom govoru da je zvanicna politika Crne Gore usmerena ka integraciji u Evropu i
svet.
„Zelja nam je da kroz ekonomiju, kulturu, sport i politiku budemo deo Evrope i sveta. Zbog toga smo i osnovali „Montenegroerlajns“, sa ambicijom da se Crna Gora i fizicki poveze sa svetom“, kazao je on.
„Danasnji dan je veoma znacajan jer Bec je evropska destinacija na kojoj sada Montenegroerlajns ima redovan saobracaj“, naglasio je Kalamperovic dodajuci da se otvaranje ove linije dugo pripremalo. Prema njegovim recima carter linija Podgorica-Bec-Podgorica ima 4 cilja koja treba da ispuni. „Prvi cilj je da ta linija bude u sluzbi turizma, drugi da servisira potrebe nasih radnika u Austriji, treca da omoguci najbrzi put za povezivanje privrednika iz dve zemle, a cetvrto je da ce Bec biti tacka preko koje ce gradjani Crne Gore moci da putuju u prekookeanske zemlje, pre svega SAD i Australiju“, objasnio je on.
Predsednik „Montenegroerlajnsa“ Zoran Djurisic ukazao je da je njegoav kompanija ocenila da je Bec zanimljiva destinacija, sto se dokazalo vec na prva dva leta na kojima je popunjenost bila veca od 70 odsto. Cartner linija Podgorica – Bec – Podgorica otvorena je proslog petka.
„Montenegroerlajns“ opsluzjuje liniju Podgorica-Bec-Podgorica avionima tipa Foker 100. Radi se o jednom od najmodernijih aviona koji prima do 102 putnika. Crnogorska aviokompanija na liniji Podgorica-Bec-Podgorica letece ponedeljkom i petkom. Iz Beca avion polece u 10.05, dok je polazak iz Podgorice zakazan za 7.35. Povratna karta kosta 3.310 silinga, a postoje i popusti za decu.
Za rezervacije i detaljnije informacije stoje na raspolaganju telefoni turisticke agencije „Falkon turs“ iz Beca, koji je glavni partner „Montenegroerlajnsa“ u Austriji: +431 54 54 390 0, odnosno 0699 111 52 102, ili e-mail: falcon-tours@aon.at, odnosno Internet prezentacija: www.falcon-tours.com.
Vlasnik „Falkon tursa“ Zoran Kalabic ukazao je da je njegova agencija o otvaranju linije obavestila sve turoperatore u Austriji. „Vec sada imamo upite velikih austrijskih turoperatora ne samo za proadju karata za Podgoricu, vec i za prodaju turistickih aranzmana na crnogorskoj obali“, kazao je on.