Brnabić i ambasador Kanade o saradnji: Srpska dijaspora važna spona dve države

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Kanade u Srbiji Džajlsom Normanom o bilateralnim odnosima dve države i saradnji u oblasti ekonomije, obrazovanja i digitalizacije.

Na sastanku je zaključeno da izuzev sektora rudarstva i energetike, za koji su kanadske kompanije tradicionalno zainteresovane, postoje brojne oblasti za međudržavnu saradnju, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Na to ukazuju kanadske kompanije koje posluju u Srbiji i daju direktan podstrek ekonomskoj saradnji, objasnila je premijerka. Navela je primer kompanije “Magna“, koja će otvaranjem novog pogona u Aleksincu, dati značajan podstrek razvoju ovog dela Srbije.

Ističući da je Srbija napravila veliki napredak u oblasti inovacija i digitalne transformacije i ostvarila ozbiljne rezultate u domenu e-uprave, ambasador Kanade ponudio je iskustva ove države, kao jednog od lidera u oblasti elektronskih usluga.

Premijerka Brnabić pozvala je ambasadora Normana i predstavnike ambasade Kanade da se priključe radu Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara Vlade Srbije, uz ostale partnere koji već učestvuju u radu – Misije OEBS, Delegacije EU u Srbiji, ambasade Norveške i Fondacije Konrad Adenauer, što je ambasador Norman i prihvatio.

Kako je na sastanku navedeno, srpska dijaspora u Kanadi važna je spona dve države, i u tom smislu, direktna avio linija između Beograda i Toronta, na čijem uvođenju dve strane intenzivno rade, od izuzetnog je značaja, i direktan podstrek bržem razvoju odnasa naših država.

Nastavi sa čitanjem

Izvor

Tanjug
Original Article