Bezbednost na četiri točka

SUZUKI: ,,WAY OF LIFE”

BETA MOTORS CENTAR: ,,SIGURNOST I POVERENJE NA PRVOM MESTU”

Prvo pravilo ukoliko želimo da budemo bezbedni na putu jeste da se pridržavamo propisanih  saobraćajnih pravila i zakona, ona nisu tu da bi nas na bilo koji način ograničila, već da bi nam sačuvala život.

Saobraćajne nesreće se događaju, ali šta je potrebno uraditi kako bismo smanjili njihov broj i sačuvali ono najdragocenije – ljudski život? Neophodno je, izborom automobila da znamo sve njegove karakteristike i načine zaštite tokom vožnje. Kako to postići, kako izabrati automobil u skladu sa našim mogućnostima, odlične mehanike u kome ćemo se osećati sigurno?  Odgovore na ova pitanja daće nam gospodin Marko Dragoljević iz firme Beta Motors Centar, koja se nalazi u Novom Sadu, u Temerinskoj ulici broj 95.

 

Svakodnevne obaveze i brz tempo života stavljaju nas u poziciju da je gotovo nemoguće zamisliti život u 21. veku bez automobila. Sigurnost u sabroćaju je obaveza svakog učesnika: Pešaka, putnika, vozača, servisera, prodajnih centara, osiguravajućih društava i fabrika, svi oni imaju dužnost da omoguće bezbedan put uz minimalni rizik po život svakog učesnika u sabraćaju. Vozeći automobil koji nije tehnički ispravan ugrožava se sopstveni život i životi svih ljudi koji su uključeni u saobraćaju. Da bismo saznali kako da maksimalno eliminišemo saobraćajne nesreće prouzrokovane neispravnim automobilima razgovarali smo sa gospodinom Markom Dragoljevićem iz firme Beta Motors Centar, koja je osnovana u Novom Sadu 2006. godine. Zahvaljujući stručnosti i profesionalnosti oni su danas jedan od vodećih ovlašćenih uvoznika, prodavaca i servisera Suzuki vozila za Republiku Srbiju.  U sklopu firme Beta Motors Centar nalaze se prodajno-izložbeni salon i servis Suzuki vozila. Njihova najbolja preporuka je velika pažnja koju posvećuju svakom kupcu, prihvatajući mišljenje, pohvale i sugestije, a za sve vlasnike Suzuki vozila obezbeđuju posebne uslove pri kupovini novog vozila. Stručni i profesionalni kadar za prodaju će u svakom trenutku pomoći neodlučnom kupcu da odabere tip, boju i opremu vozila, dati neophodne savete u prijatnoj atmosferi što će doprineti da kupovina bude lep doživljaj novog odabranog vozila (novog ili polovnog automobila). ,,Sistem staro za novo prihvatamo od svih brendova, ali uvek treba imati na umu novo je uvek novo, a kupovina novog automobila u rangu je sa kupovinom nekretnina. Ko se odluči za kupovinu polovnog vozila neka bude spreman da dodatno izdvoji određenu sumu novca, da bi na adekvatan način mogao da sredi vozilo – napominje stručni kadar iz firme ,,Beta Motors Centar”.

 

,,SIGURNOST I POVERENJE NA PRVOM MESTU” – BETA MOTORS CENTAR

,,Kako bismo se maksimalno zaštitili u obavezi smo da ispratimo svaki zakonski propis u vezi saobraćaja, ništa nije za džabe, uvek naglašavam obavezu poštovanja zakona”, ističe naš sagovornik gospodin Marko Dragoljević iz firme ,,Beta Motors Centar” – vezivanje pojasa je osnovna stvar koju prvu morate uraditi kada uđete u automobil, neophodno je da vozač uvek obrati pažnju na okolinu i time sopstvenu vožnju  prilagodi dozvoljenoj brzini i kretanju drugih automobila. Pored poštovanja osnovnih saobraćajnih propisa, osnovni preduslov za zaštitu u saobraćaju jeste da automobil treba čuvati i pravovremeno ulagati u njega. Sva vozila koja su do pet godina starosti trebalo bi da imaju dodatno Kasko osiguranje kako bi se zaštitili učesnici u saobraćaju.

Koliko je važno da se automobili održavaju u ovlašćenom servisu? Kada se posmatra kvalitet rada i usluga, veći su benefiti koje pružaju ovlašćeni servisi, to u suštini nije neophodno, ali jedino ovlašćeni servis može da Vam da pravu sliku stanja Vašeg vozila. Serviseri u ovlašćenim servisima, kakvo god Vi mišljenje imali o njima, imaju sertifikate za svoj rad i time pružaju mogućnost klijentu da ima kome i na šta da se požali, oni znaju na šta bi trebalo da se obrati pažnja u datom trenutku. Iz ,,Beta Motors Centra” objašnjavaju prednosti održavanja vozila u ovlašćenom servisu, imajući uvid u istoriju vozila, klijent ima poverenje u osobu na koju može da se osloni, dok ovlašćeni servisi imaju odgovornost, u pogledu garancija na svoj rad. Zbog sopstvene sigurnosti vozači bi trebalo da održavaju svoja vozila u ovlašćenom servisu, garancija se daje na četiri godine ili sto pređenih kilometara na sva vozila. Suzuki fabrika daje tri godine garancije na sve modele svojih automobila dok mi kao ovlašćeni servis dajemo još godinu dana dodatne garancije. Volimo da napomenemo svim vozačima da pre svakog dužeg puta, zbog Vaše sigurnosti, izuzetno je bitan pregled vozila, ako postoji neki potencijalni kvar, nesrazmerno trošenje delova, neko dodatno stanje koje bi moglo znatno da se pogorša u vožnji u narednih par hiljada kilometara, bolje je odmah i na vreme sanirati takve kvarove nego kretati na put sa neispravnim vozilom. Prvo i osnovno, takvim ponašanjem ugrožavate svoju bezbednost a da ne spominjemo da su cene neispravnih delova i rada van zemlje u proseku tri do četiri puta veće.

Tim iz ,,Beta Motors Centra” skreće pažnju svim vozačima da je od izuzetne važnosti da gume uvek budu ispravne i prilagođene trenutnim vremenskim prilikama. One su najbitnija stavka, i zahtevaju redovno održavanje, kako ne bi izgubile elastičnost.

Suzuki je japanski proizvođač automobila i motocikala sa sedištem u gradu Hamamacu, 2012. godine bio deveti proizvođač automobila u svetu, sa preko 2,8 miliona proizvedenih vozila. To je japanska multinacionalna kompanija koja pored proizvodnje automobila, proizvodi vanbrodske motore, invalidska kolica i ceo niza malih motora sa unutrašnjim sagorevanjem koji imaju različitu namenu.

 

 VITARA I S-CROSS: SIGURNOST, KVALITETNA MEHANIKA I PRISTUPAČNA CENA

Nova Vitara izražava nasleđe Suzukijevog stila SUV (sportskog terenskog vozila) modela koji je svoju promociju doživeo na tržištu davne 1988. godine. Prošlo je više od četvrt veka od debija prvobitnog modela gradski orjentisanog dizajna, međutim Vitara je zadržala svoje osnovne karakteristike, to su: Dimenzije lake za rukovanje, udobne performanse u vožnji, objedinjavanje inovativnih Suzukijevih ALLGRIP sistema (potpuno prijanjanje sa pogonom na četiri točka i unapređenu opremu za bezbednost i konekciju. Smelo oblikovana i ukrašena instrument tabla i dizajn U-oblika oko poluge menjača ostavljaju utisak izdržljivosti ovog modela. Vitara omogućava vlasnicima da joj daju lični pečat, tako što mogu da personalizuju njen dizajn, kombinovanjem asortimana unutrašnjih i spoljšnjih pozicija, kao i mogućnost izbora novih dvobojnih nijansi novih boja.

Vitara i S-Cross su prošli stroge testove bezbednosti, sa dobrim rezultatima na kojima su postigli pet zvezdica na Euro NCAP crash testu. Mnogima nije poznato šta je Euro NCAP crash test, iz ,,Beta Motors Centara” objašnjavaju da su to testovi koji vrše procenu sigurnost putnika i posebno procenu sigurnost pešaka, pri različitim vrstama sudara, prevrtanja, obrtanje i iznenadnog kočenja. Oni predstavljaju statističku stopu smrtnosti ili razliku u stopi smrtnosti između modela automobila različitih proizvođača. Suzuki je napravio svoje komponente tako da pešak pri udaru automobila može da preživi.

Karakteristika S-Crossu je da za relativno nisku cenu u odnosu na ostale modele iz kompanije Suzuki možete dobiti savršen model sa elegance paketom opreme. S-Cross je primetno veći u odnosu na postojeći model i nije im konkurencija ni po veličini, opremljenosti i ceni. Povišene karoserije i specifično postavljenih sedišta, krosoveri nude mnogo više prostora za putnike i prtljag. Ovaj model nije visok i glomazan, ali je uspeo da zadrži povišenu poziciju sedenja i masivnost za koje mnogi vozači tvrde da im uliva dozu sigurnosti i bezbednosti u saobraćaju. Dizajneri su se potrudili da izgled sportski i agresivan, karoserija moderna, a kabina pravo iznenađenje. Puno mekanih materijala prijatnih na dodir čine lepu atmosferu u kabini. Model je opremljen najbogatijim, Exclusive paketom opreme, na spisku se nalaze: sedišta i obloge vrata presvučeni su kožom, automatski dvozonski klima uređaj, tempomat sa limiterom brzine, led farovi, podešavanje upravljača po visini i dubini, podešavanje vozačevog sedišta po visini.

Radarski sistem podrške kočenju, on upozorava na eventualnu mogućnost sudara, ako ste već pritisnuli kočnicu dodaje još silu kočenja ili sam koči u nekim trenucima.