BEOGRAđANINU ZAPALILI AUTOMOBIL

Borislav Bojković, kome su nepoznati počinioci 1991. spalili kuću u selu Sovlje blizu Tribunja na širem šibeničkom području, ostao je juče ujutro u tom mestu i bez automobila.

U podmetnutom požaru izgorelo je terensko vozilo “tojota land kruzer” beogradskih registracija, vredno 30.000 evra. U vozilu parkiranom pored kuće koju je sagradio pre dvadesetak godina i koju je nakon rata malo- pomalo obnavljao izgorela je i oprema za more.

Bojkovića i njegovu ženu probudio je alarm vozila, a kad su izišli u dvorište, tu su već bili vatrogasci iz Vodica i Šibenika. Oni su ugasili vatru koja je počela da zahvata i krov kuće.
Kao inženjer elektrotehnike, Bojković je pre rata sarađivao s mnogim preduzećima na šibeničkom području, pa je više boravio u Sovlju nego u Beogradu.

On je rekao da s komšijama ima odlične odnose, dodavši da pretpostavlja da su mu vozilo zapalili isti oni koji su mu 1991. zapalili kuću. Policija je saopštila da nakon uviđaja traga za počiniocem. Hrvatski mediji su ovajdogađaj uglavnom prećutali.