Beč, Linc, Insbruk: Susreti i razgovori

U okviru programa Kultura sećanja u okviru Dana kulture Republike Srpske u Austriji biće predstavljena knjiga Tanje Tuleković Draksenić 1941-1945. godine o jednom od najužasnijih ustaških zločina nad Srbima u Drugom svetskom ratu. Autorka knjige će prisustvovati promociji.

Promocija će se odžati i u Lincu, u crkvenoj sali Hrama Sv. Vasilija Ostroškog Čudotvorca 26. februara, u organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Linc i Javne ustanove Spomen – područje Donja Gradina. Planirana je i diskusija na temu Genocid nad Srbima u NDH.

Prosvjetini tradicionalni Susreti i razgovori  održaće se 4. marta u Hramu Vaskrsenja Hristovog u Beču na temu Patrijarh Pavle svetac kojeg smo poznavali. Biće predstavljena istoimena knjiga istaknutog novinara i književnika Đorđa Randelja. Gosti: dr Milica Stojadinović, profesor na Akademiji umetnosti i autor Đorđe Randelj.

Na austrijsku premijeru filma Zaveštanje u Inzbruku i Beču poziva organizacija SPOJI iz Inzbruka, u nedelju, 19. mart 2017. Sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je socijalno ugroženim porodicama sa više dece na Balkanu.